Новият старши треньор на Витоша Бистрица Росен Кирилов призна, че е бил изключително изненадан от предложението на президента на клуба да замени на поста досегашния наставник Костадин Ангелов.

„Преди няколко дни президентът и Коце Ангелов взеха решение, Коце да менажира клуба и ми предложиха на мен да стана старши треньор. Не съм усетил още – на 15 започваме. Отговорността е много по-голяма. Заедно ще работим с Коце. Радвам се, радвам се, че ми се дава шанс. Благодарен съм на президента и на Коце, че ми дадоха шанс да работя. Човек никога не е готов, докато не поеме ново предизвикателство. Винаги има първи път“, коментира той.

„Определено всеки ден си говорим в тази насока. Искаме отборът да изглежда по различен начин. Да се утвърдим в А група и да сме ковнкурентноспобни на останалите отбори. Имам уверението на нашия президент, че през новата година нещата ще са добре в това отношение, така че изцяло му вярваме. Той какъвто ангажимент е поле, винаги по изпълнява на 100 процента и отгоре даже, така че няма да има проблеми.“

Кирилов не скри, че той и екипът му тепърва започват да ортанизират лагери за лятната подготовка на бистричани, които останаха в елита след победа в баража над Локомотив София.

„Тепърва започваме да организираме нещата. Дойде ми като гръм от ясно небе, в интерес на истината не го очаквах и сега тепърва организираме лагери, оглеждаме се за играчи. Правим цялостна организация“, сподели младият специалист.

„Вижте, ние няма да правим мащабна селекция, мисля, че имаме талантливи млади играчи, които понатрупаха опит миналата година и така имаме едно ядро, върху което ще градим отбора. Няма да всяка цена да се прави мащабна селекция да се подменя отбора, може би ще има някои попълнения, имаме някои играчи, които вече са на доста така напреднала футболна възраст, но те също ще останат в отбора и ще помагат с опита си“, продължи той.

„Пожелавам си в кратък срок да направим една добра подготовка и да стартираме новия шампионат подобаващо, достойно и така всеки мач да победим. Това е целта всеки мач да побеждаваме. Подготовката започва да 15-ти и ще изиграем 6 контроли – срещу Литекс, Дунав, Локо Пд, Марица по-лека надявам се, сериозна – гостуваме на Ботев Пловдив в Коматево и на 14 юли представяме отбора срещу Струмска слава в Бистрица“, завърши Росен Кирилов.