Помощник-треньорът на Витоша Бистрица Росек Кирилов заяви, че със сигурност „тигрите“ ще объркат нечии сметки в шампионата. Той обаче изрази надеждите си новакът в елита да оправи своите.

Кирилов даде специално интервю за предаването на DIEMA SPORT „Преди кръга“, където говори и за предстоящия мач с Черно море от 29-ия плеойфен кръг. Срещата е на стадион „Тича“ на 13 април, петък, от 17.30 часа и ще може да бъде следена с Gong.bg, GONG PLAY, NOVA SPORT и по Дарик радио.

„Нашия отбор продължава да се бори, ще се борим във всеки мач, ще търсим победата независимо от резултатите. Последните шест мача имаме 4 равни и две загуби. Надявам се накрая да имаме и доза шанс, но той все пак в нас самите и трябва да си го спечелим“, започна Росен Кирилов.

„Работим общо с Костадин Ангелов, разделяме си работата. Доста рутиниран треньор. Вече 15-ина годни е треньор има доста информация. Следи новите неща във футбола. Треньор с модерно виждане за футбола. Треньор, от който може да се научи нещо“, продължи Кирилов.

Запитан кое е по-трудно да е треньор или играч, Кирилов обясни: „И в двата случая трудно. И вътре е трудно, и вън е трудно. Преживяваш нещата, искаш да промениш нещо, но не успяваш“.

В предстоящия 29-и плейофен кръг на Група А от втората осмица, Витоша гостува на Черно море. За този съперник, специалистът обясни: „Тепърва Илиан Илиев гради нов отбор, има седем-осем нови. Играят колебливо. Но имат добри футболисти и са отбор, който се опитва да играе футбол със задържане на топката, флангови атаки. Чака ни труден мач. Всеки мач излизаме за победа. Със сигурност ще объркаме на някого сметките, но дано оправим нашите“.

„Витоша е бързо прогресиращ малък клуб. Развиваме се с бързи темпове. Трябва да имаме силен колектив. Сплав от младост и опит. Да вървим заедно и накрая да се спасим със силен дух и колектив“.

„Не съм мислил, защо да не стана старши треньор? Мисля, че трябва да се минат всички нива за да се натрупа нужния опит. Много е голяма разликата да си бил футболист и веднага да станеш старши треньор. Нужно е време да натрупаш опит“, завърши Кирилов.