Футболът е далечна материя за треньора на Динамо Букурещ, заяви Ривалдиньо в интервю за местното спортно издание fanatik.ro. Бразилският нападател разтрогна по взаимно съгласие с румънския гранд и подписа с Левски, след което се оплака, че Василе Мириуца не харесва чужденци и не разбира от футбол, което го е пропъдило от Динамо.

Роси даде почивка на "сините", Паулиньо и Ривалдиньо се потят във фитнеса

"Не исках повече да играя за Динамо и не ми беше трудно да напусна. Не заминах за лагера в Кипър, а вместо това останах в Букурещ и се подготвях сам. Динамо не разполага с нужното, за да ми помогне. Предполагам, че всичко започна от това, че отказах да бъда продаден в Турция. Другата причина е, че треньорът не обича чужденци. Признавам си, че и аз не исках да работя с него. Мириуца не ме харесва, защото не говоря румънски, германски и френски като останалите офанзивни играчи. И все пак изиграх много мачове, че дори и когато бях контузен. Направих всичко това, за да помогна на отбора", заяви новият нападател на Левски.

"Не вярвах, че Динамо може да постигне нещо с Мириуца. Случи се два пъти да играя силни мачове и да вкарам, а след това той ме оставяше на пейката. Това бяха срещите с Крайова и Конкордия. Играчът, който не получава доверие от треньора, не може да даде нещо на своя клуб", добави той.

Ривалдо се хвали: Синът ми подписа с Левски, един от грандовете в България

След като Ривалдиньо прекрати договора си, Мириуца заяви, че има по-добри нападатели от него. Бразилецът коментира това по следния начин: "Това само доказва факта, че той не разбира от футбол. Можете ли да ми кажете кой точно нападател е вкарал повече от мен през този сезон? Аз ще ви кажа. Никой!".

"Бях добре приет в Динамо още от първия ден, но след това Козмин Контра си тръгна и настанаха тежки времена. Той е страхотен треньор! Всички футболисти бяха разочаровани от отказа на Никулеску да дойде в Динамо, защото той също е много добър треньор и изповядва същия стил като Контра, който ми помогна много и вярваше силно в мен. Той има невероятен характер", добави синът на легендарния играч Ривалдо.

"Исках да напусна Румъния като цяло. Имах оферти от местни отбори и преди да се появи тази на Левски, но не исках да оставам повече. Аз сам реших да направя това", продължи Ривалдиньо.

Ривалдиньо: Щастлив съм да нося тази историческа фланелка

Относно Левски, той обясни: "Имаме много силен отбор и единствената ни цел е да спечелим трофей. Трябва да мислим само за това. В Левски ще играя отново с Филипе Насименто и Паулиньо, с който бях съотборник в младежката формация до 20 години на Коринтианс. Радвам се, че отново съм с тях и с новите ми съотборници".