Феновете на Ботев снеха доверието си от ръководителите на клуба. Причината за това крайно тяхно решение е продължаващото протакане на подновяването на строителните дейности на стадион "Христо Ботев". 

Привържениците на "канарчетата" се надяваха те да започнат възможно най-скоро, за да могат да се върнат на съоръжението си, а не да домакинстват на базата в Коматево. Те организираха редица инициативи за тази кауза, но смятат, че не срещат подкрепа. Ето и какво написаха по този повод те:

"Уважаеми ботевисти, приятели, изминаха повече от три години, откакто любимият ни клуб и верните му привърженици са далеч от дома си. Три години, изпълнени с очаквания, дати, инвеститори, обещания, срещи, разяснения, цесии и какво ли още не. Липсваха единствено реалните действия и резултати."

"Опитахме се да контактуваме с хората, поели ангажимент за завръщането ни на стадион "Христо Ботев" и разрешаването на основните пречки за това. Молихме, писахме покани, искахме да знаем какво се случва."

"Не получихме нито един смислен отговор, дори напоследък не получихме и желание за среща. Може би, защото обещанията свършиха. Свърши и нашето търпение."

"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и обединени фракции "Бултрас" застават пред вас с цялата си отговорност и загриженост за съдбата на любимия ни клуб и заявяват, че свалят доверието си от Управителния съвет на Сдружение "ПФК Ботев" и оперативното ръководство на футболния клуб."

"Разбрахме, че има начини. Разбрахме, че има неизползвани възможности, разбрахме, че няма достатъчно хора в тези ръководства, подготвени и всеотдайни за постигане на основната и единствена цел - завръщането ни на стадион "Христо Ботев"."

"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" и обединени фракции "Бултрас" изразяват пълната си подкрепа към треньорското ръководство и футболистите от отбора и заявяват, че застават напълно и всеотдайно зад тях преди предстоящите важни битки на футболния терен", написаха феновете си в позицията.