Феновете на Ботев започнаха инициатива за почистване на клубния стадион "Христо Ботев". Съоръжението беше бутнато и започнато да се строи наново, но заради фалита на КТБ строежът е замразен. 

Сега стадионът е в плачевен вид и затова привържениците ще направят всичко по силите си поне да почистят мястото. Ето и какво се казва в призива към феновете от "Клуба на привържениците": 

Скъпи приятели, навярно всеки един от вас, минавайки по "Източен", извръща глава с болка и огорчение от гледката, която вижда. Вече повече от три години ст. "Христо Ботев" представлява една кървяща рана в сърцето на града ни, а също и в нашите души."

"Клуб на привържениците на Ботев Пловдив" изгради ясна стратегия, която да тласне жълто-черното общество към единомислие и яснота относно най-големия ни проблем, стратегия, която вече влезе във вход и Ви уверяваме, че в най-скоро време всички вие ще бъдете запознати с нея."

"Същевременно стартираме редица инициативи, зад които трябва да застанат абсолютно всички привърженици на най-стария футболен клуб в страната, целящи постоянен медиен и обществен шум около Колежа."

"Каним всички, които са съпричастни към нашата болка, на ново почистване на стадиона, което да покаже на обществеността, че жълто-черната публика не е забравила и няма да забрави. Освен миналогодишните действия за почистване и освежаване, този път ще извършим и такива, които ще подпомогнат съхраняването на някои части и ще бъдат подменени повредените заграждения."

"Осигурени са консумативи и техника, но въпреки това ще помолим тези от вас, които могат да предоставят подходяща такава, да се свържат с нас на телефон 0896 842 876."

"Началният час е 9:00 на 03.09.2017 (неделя). Ще бъдат поканени футболисти, легенди, ДЮШ и журналисти, а от Вас искаме само и единствено присъствие."

"Отново припомняме, че това е първото действие от няколкото предстоящи и колкото по-голямо единомислие и яснота относно проблема има в нашата общност, толкова по-твърди ще стават те!", написаха от организацията. 

Предишното почистване на стадион "Христо Ботев" бе извършено на 8 октомври миналата година.