Пирин не е побеждавал в Първа лига вече два месеца.

В първи мач от 17-я кръг, благоевградчани гостуват на Черно море - петък от 17.30, на живо в GONG.BG, по GONG PLAY и DIEMA SPORT и ефира на Дарик радио.

Старши треньорът на закъсалия тим на Пирин Милен Радуканов вярва в момчетата си и е решен да не оставя в тежкия миг отбора: "Така ще е тази година, който иска да го приема. Ние ще се борим. Нямаме друго спасение. Аз съм се въоръжил с търпение. Сега ли да си тръгна, да оставя отбора в това състояние?! Не мога да си тръгна оттук."

Преди двубоя във Варна, Черно море има проблеми с контузиите на Емил Михайлов и Марек Кузма. "Моряците" нямат успех у дома от юли месец, така че имат да се реваншират и на феновете си.

В Пирин наказан е Аймен Суда, Башлиев и Рения са контузени. Ради Кирилов и Антон Костадинов до последно остават под въпрос за гостуването във Варна.

Още интересни факти около мача:

-Последната домакинска победа на варненци в първенството бе преди близо 4 месеца – 1:0 над Дунав на 28 юли, оттогава последваха 2 равенства и 4 загуби на „Тича”. В същия период тимът спечели цели 13 точки навън.

-Откакто напусна Верея в края на миналата календарна година централният нападател Амаду Сукуна изигра 16 шампионатни мача за Левски и Черно море, в които вкара само един гол – със синята фланелка във вратата точно на моряците за 1:0 в Каварна на 7 май т.г.

-В миналия кръг срещу Дунав в своя 50-и мач Онджей Сукуп (Черно море) за първи път се появи в игра като резерва, откакто се подвизава в Първа лига.

-Пирин все още няма победа в 20 мача като гост на „Тича” от първата си визита на 2 декември 1973 г., завършила със загуба с 0:2, но направи равенства при последните си 2 гостувания на моряците – 1:1 на 9 април 2016 г. и 0:0 на 18 ноември 2016 г.

-Пирин е единственият отбор в лигата, който не спечели нито една точка в последните 3 кръга.

 

6 от седемте досегашни загуби на пиринци в първенството бяха само с един гол разлика (три пъти 0:1 и три пъти 1:2). Единственото по-голямо поражение бе 0:3 срещу Левски на свой терен на 18 август т.г.