Бившият български национал Живко Миланов е все по-близо до изхода на кипърския си клуб АПОЕЛ Никозия. От ръководството обявиха, че от днес десният бранител не е част от първия състав и на практика не може да се смята за футболист на клуба. 

Причината е, че кипърците се подсилиха с младия Антонио Яколис от Стяуа на неговата позиция и ветеранът трябваше да освободи мястото, особено като се има предвид, че заема и квота за чужденец. В местния шампионат един отбор не може да има повече от 20 картoтекирани чужденци, а АПОЕЛ разполага с 22-ма в момента. 

"Официално Живко Миланов е изваден от първия отбор на АПОЕЛ. Сега вече не знам той какво планира да прави и дали ще отиде в България да продължи кариерата си. Позволихме му да продължи да тренира с първия отбор, защото в миналото е дал много на АПОЕЛ."

"Сега в България трансферният прозорец е отворен и той, ако желае, може да продължи кариерата си там. Никой не се е свързвал нито с нас, нито с него за трансфер в родината му, но не изключваме такава опция", сподели говорителят на клуба от Никозия Нектариос Петевинос. 

Миланов има договор с кипърците до края на сезона и ако все пак се разбере за разтрогването му сега, ще заиграе в Левски. Родният му клуб проявява силен интерес към него, но само ако може да го вземе като свободен агент. 

Десният бранител е на 34 години и по всяка вероятност следващият му договор ще е и последен в кариерата му. Той за последно игра на "Герена" в края на 2015 г. и от там премина в АПОЕЛ, с който спечели три поредни титли през последните три години.