Футболистът на Славия Янис Карабельов бе гост в рубриката „Първите неща” в предаването „Преди кръга” по телевизия DIEMA SPORT.

„Първият ми отбор бе Славия. Още от седемгодишен дядо ми ме заведе на стадиона и от там започна всичко. Честно казано не съм имал предложения, нито ми е идвало на акъла да отида в друг отбор. В Славия се чувствам като у дома си. Обичам клуба”, сподели Карабельов и продължи:

„Като малък, когато започнах да гледам футбол, любимец ми беше Робиньо. Гледах Реал Мадрид. За съжаление не съм имал възможност да гледам играта на Зидан. След това като пораснах и започнах да научавам играта, обичах да гледам негови клипове. За мен е може би един от най-великите футболисти.”

Попитан за първия си гол Янис Карабельов разказа интересна история: „Малко преди първия ми гол, 1-2 седмици преди това, се разболях. Сериозен вирус изтощи моето тяло. Лекар ме посъветва да отида в болница, аз отидох, постоях 3-4 дни, върнах се на тренировки и на един тежък мач с Локо Пловдив успях да се разпиша. Първият трофей, който може би трябва да спомена е от юношеските години със Славия. Имахме уникален отбор. Изпитвах удоволствие, когато играех. Владимир Иванов много пъти ми е казвал, че не са важни трофеите като юноши, а в професионалния футбол. Купата на България е най-важният трофей в кариерата ми до тук. Завинаги ще го помня този мач със сигурност.”

„Първата заплата не беше точно заплата, а стипендия. Тогава беше 200 лева и си купих Плейстейшън. Първата ми кола, която и досега е единствена. Преди 2-3 години с моята приятелка си купихме Фолксваген Голф 4. Първата ми и единствена любов е моята приятелка Лилия. Бяхме в едно училище. Може би най-важният за мен човек. Моята опора”, разкри 23-годишният Янис Карабельов.