Роман Прохазка и Кристиян Малинов отнесоха по три мача наказание за участието си в спречкване в края на двубоя между Левски и ЦСКА от 30-я кръг на Първа лига.

Левски се размина с най-тежката санкция

В добавеното време на срещата спречкване между Антон Недялков и Роман Прохазка нажежи страстите до краен предел.

Словакът и левият бек на "червените" се сдърпаха при борба за топката, Недялков провокира съперника си, а Прохазка не се нуждаеше от друго. Капитанът на "сините" изблъска българския национал, а после заплашително допря чело до неговото.

В този момент Рубен Пинто от ЦСКА дотича в опит да прекрати пререканието и бе изблъскан от Прохазка, което доведе до театрално падане на тревата. Оттук нататък започна и голямото меле, в което резервата за "червените" Кристиян Малинов също доста буйно потърси сметка на Прохазка.

След като всичко приключи, Никола Попов вдигна червени картони за Прохазка и Малинов.

Червени картони и сблъсъци финализираха дербито

Наказанията за Роман Прохазка и Кристиян Малинов са по три мача лишаване от състезателни права, стана ясно след днешното заседание на Дисциплинарната комисия на БФС.

За два мача е наказан Ванчо Траянов от Локомотив Пловдив, а по едни получиха Искандар Джалилов от Дунав, Димитър Благов от Пирин, Антонио Вутов от Ботев и Клаудиу Кешеру от Лудогорец.