ЦСКА представи официално фотоалбума "70 години ЦСКА". Луксозното 360-странично издание е първото, събрало уникални фотоси, текстове и илюстрирани статистики с най-великите мигове, личности и постижения в летописа на червените от София - както във футбола, така и в останалите близо 30 спорта, развивани в ЦСКА.

Авторите Тодор Шабански, Бончук Андонов и Боян Бойчев представиха фотоалбума на пресконференция на стадион "Българска армия".

"Всеки привърженик може да се гордее с този фотоалбум. Ние открихме нови и нови доказателства защо ЦСКА е велик клуб и на национално, и на международно ниво. ЦСКА е дал 1/3 от олимпийските шампиони на България. ЦСКА съпоставен дори с големи нации може да бъде горд с класирането на олимпиади. Този фотоалбум е историята на ЦСКА, а бъдещето са всички, които носят екипа на клуба в момента. В книгата има специална глава само за първите донесли големи дебютни успехи за България в световния спорт. Специална глава е посветена и на храма на успехите на ЦСКА - музея на стадион "Българска армия".Това е и опазване на историческата фотография, която трябва да притежава всеки един клуб.Идеята ни бе да дадем всичко най-значимо за историята на клуба", споделиха авторите.

Божидар Чорбаджийски: Историята на ЦСКА се пази

Някои от олимпийските шампиони на България също присъстваха на събитието.

"Радвам се много, че ЦСКА е една огромна марка и аз не съм изневерила на нея. Да бъдем горди, че това съществува. Нядавам се, че на инат на всички ЦСКА ще просъществува и ще бъде на върха", заяви Таня Богомилова, а Валентин Йорданов добави:

"ЦСКА е един велик клуб и трябва всички да се гордеят с него, защото ЦСКА е част от историята на българския спорт." Легендарният треньор Димитър Пенев коментира: "Поздравявам издателите на тази книга. Желая на всички наши спортове успех. Видяхте, че ЦСКА вдигна глава."