Тимовете на Нефтохимик и Пирин излизат един срещу друг в двубой от 30-ия кръг на Първа лига (втора осмица). Срещата е в петъчния ден от 20 ч., а вие може да проследите всичко преди, по време и след срещата по DIEMA SPORT, GONG PLAY, Gong.bg и честотите на Дарик радио.

Двата тима продължават да търсят по-изгодни позиции за себе си в група Б на втората осмица, като Пирин засега е първи с 39 т., а Нефтохимик трети с 28.

Два от петте гола на Иван Вълчанов през сезона бяха във вратата на Пирин Бл. С тях той откриваше резултата при 3:1 за Нафтата на 4 ноември м.г. и при загубата на бургазлии с 1:2 на 7 април т.г.

Само вратарят на Нефтохимик Янко Георгиев игра като титуляр без нито една смяна във всеки от 10-те двубоя на бургазлии от подновяването на първенството. В половината от тях той запази суха мрежата си.

Нефтохимик завърши наравно всяко от първите полувремена на последните си 6 двубоя – нулеви ремита след 45 минути игра срещу Верея, Черно море и Пирин, последвани от 1:1 пак срещу Пирин Бл и Локо ГО, както и 0:0 на почивката срещу Берое.

Единствената победа на пиринци като гости на бургазлии досега е 1:0 на 26 февруари 2005 г. с единствено попадение на Владислав Златинов, който се разписа и при последната загуба на „Лазур” – 1:3 на 4 ноември м.г. През пролетта обаче той вече не е част от състава на пиринци.

В миналия кръг с 1:1 срещу Локо ГО Пирин стана първият тим от втората осмица, който си осигури участие в борбата за 7-10 място (и евентуален плейоф за Лига Европа), като и на теория се спаси от изпадане.

С 16-ия си гол за Пирин в миналия кръг Даниел Младенов чука на вратата на клубния Топ 10 на голмайсторите в елита, който се затваря от Петър Цветков и Владислав Златинов.