Локомотив Пловдив посреща Етър Велико Търново в мач от 29-ия кръг на Първа лига, Втора осмица, Група Б. Срещата е по-късно днес, от 20.00 часа и ще може да бъде следенa с Gong.bg, GONG PLAY, DIEMA SPORTPLAY DIEMA XTRA и по Дарик радио.

В предходния кръг локомотивци направиха нулево реми със Септември, а сега ще търсят първи домакински успех от 18 февруари насам. „Болярите“ постигнаха първа победа под ръководството на Красимир Балъков, налагайки се над Дунав с 2:1.

Преди сблъсъка днес „черно-белите“ са на второто място в Група Б с 33 точки, а Етър е трети с 24. При успех "черно-белите" могат да си гарантират мястото в плейофите за седмата позиция и евентуално участие в бараж за Лига Европа. Що се отнася до "виолетовите", при негативен резултат те ще загубят и какъвто и да е шанс да играят за местата от 7-о до 10-о.

В щаба на пловдивчани след наказания се завръщат вратаря Антони Малина и Симеон Райков. Добрата новина е, че в тима на Бруно Акрапович няма проблеми с контузени.

Балъков няма да може да разчита на изтърпяващите санкции Христо Иванов и Димо Атанасов. Възстановен от травма е Венцислав Василев, а под въпрос е Георги Сърмов.