ЦСКА посреща Лудогорец в събота, 22-и юли от 21 часа в дербито на 2-я кръг в Първа лига.

Мачът можете да следите в GONG.BG, както и да го гледате директно в GONG PLAY и по DIEMA SPORT, и да слушате по Дарик радио.Рефер на двубоя ще бъде Ивайло Стоянов.

В лагера на "червените" възстановени от травми са Каранга, Десподов и Недялков, но звън групата на тима остана Густаво Кулма.

Голямата цел на „червените” е най-накрая да запишат успех срещу разградчани в шампионатен двубой. Цели 16 пъти ЦСКА не успява да пречупи шампионите и не успява да вземе всички три точки.

Групата на ЦСКА за мача с Лудогорец

За Лудогорец пък това ще бъде първи мач от новото първенство, след като дербито от първия кръг срещу Левски бе отложено заради европейското участие на двата тима. Очаква се наставникът на гостите Георги Дерменджиев да заложи на състава, който изкова успеха с 4:1 над Жалгирис и класира „орлите” в следващата фаза на Шампионската лига.

“Отборът на Лудогорец е същият от миналата година. Наясно сме със силните и слабите им страни и се надяваме да противодействаме на силните им страни и да използваме слабостите, които виждаме в играта на Лудогорец. Мисля, че двата отбора няма с какво да се изненадаме и малките детайли ще решат мача”, допълни той. Дано този малък детайл да включва ситуациите пред вратата на противника. Да имаме по-голяма концентрация, по-голямо самочувствие и да реализираме създаните положения.

Белчев: Лудогорец няма с какво да ни изненада

Надявам се очакваната задължителна победа срещу Лудогорец да не натежи на футболистите. Те трябва да знаят, че винаги трябва да дават 100% от себе си. Феновете затова идват, тъй като футболистите вдигнаха много летвата. Искаме да покажем още по-голямо израстване и да се поздравим с победата след края на мача. Сигурен съм, че отборът ще покаже по-добро лице от мача със Славия”, сподели преди двубоя наставникът на ЦСКА Стамен Белчев.

За първи път в съперничеството между ЦСКА и Лудогорец, „червените” са в серия от два поредни мача, в които не са допуснали загуба. Последните двубои между столичани и „орлите” приключиха при равенства 1:1. Шампионите обаче нанесоха и най-тежкото поражение на „армейците” през новия век. На 4 април 2015 година Лудогорец разби ЦСКА с 4:0.

Жеков: Феновете ще дадат своя принос в дербито с Лудогорец

Интересна е статистиката за Лудогорец, що се отнася до случаите, в които разградчани са започвали шампионата като гости. Това се е случвало четири пъти досега, като в три от случаите шампионите са допускали поражение. В 14 от 16-те си мача срещу ЦСКА Лудогорец неизменно е бележил гол.

Вероятни състави:

ЦСКА: Китанов, Манолев, Чорбаджийски, Бодуров, Недялков, Пинто, Симао, Десподов, Малинов, Меркадо, Каранга

Лудогорец: Броун, Саша, Моци, Пластун, Натанаел, Дяков, Анисе, Вандерсон, Марселиньо, Кафу, Кешеру