Роднини, приятели, съотборници и футболни хора се сбогуваха с Красимир Безински. Легендата на ЦСКА и българския футбол почина в понеделник на 57 години след продължителна битка с рака.

Своята почит отдадоха Димитър Пенев, Аспарух Никодимов , Петър Жеков, Емил Велев, съотборниците му от големия тим на ЦСКА от 80-те години Пламен Марков, Спас Джевизов, Лъчезар Танев, Георги Великов, Георги Илиев, а също така и Томас Лафчис, Милен Радуканов, Владимир Манчев, Станислав Ангелов, Христо Янев и Константин Папазов.

Баскетболният специалист никога не е крил, че като младеж е подкрепял „червените“ заради любимия му играч - Безински.

„Смятам, че неговите човешки качества са олицетворение на това, което видяхме днес – признателност и уважение от хората, които дойдоха да го изпратят. Винаги, когато има смърт, е много тежко. Смятам, че щом той си отиде от този свят, значи наистина има някъде по-добър свят. Толкова добър и истински човек да си отиде толкова рано, може би това е доказателство, че има и друг по-добър свят. Бог да го прости. Не може да върнем нищо. Остават спомените и за мен някакво частично удовлетворение остава как бе изпратен. И ако той е видял, със сигурност е реално доказателство за житейския му път“, каза Папазов.

„Пример и за спортист, и за човек. Даде живота си в ЦСКА и мисля, че заслужава да не го забравят младите“, сподели, на свой ред, Лафчис.

„Един изключителен човек, спортист, характер. Човек, на когото може да се разчита на терена и извън него. Тежки моменти са тези“, каза Лъчезар Танев.

„Напусна ни голям човек и приятел. От 80-те години сме заедно горе-долу. Той на мравката път правеше. Това не стана доста изненадващо, но това е животът. Бог да го прости. Ще го запомня с всичко най-хубаво, което може да се каже“, каза Емил Велев.

„Първо Бог да го прости и спокойно да почива, където отива. Той е оставил за футбола много материал. Младите трябва да си спомнят неговите игри и характер. Знам го много добре – един защитник, който е оставил следа“, обясни Димитър Пенев.