Ръководството на Порто е осъществило нужните проучвания, за да разбере при какви условия може да привлече нападателя на Лудогорец Джонатан Кафу, твърдят португалските медии. Според изданието zerozero.pt, което цитира авторитетния ежедневник „А Бола“, „драконите“ са влезли в контакт с българския шампион.

Равносметката и плановете на Кирил Домусчиев

Те търсят футболист, който да бъде реална алтернатива за настоящия лидер в предни позиции Андре Силва. Талантливият нападател е следен от доста отбори и съществува огромна вероятност да бъде продаден през лятото. Това нарежда 25-годишния Кафу доста високо в списъка с потенциални заместници.

От Лудогорец са потвърдили, че искат 10 милиона евро за своята бразилска перла, като това е сумата, която изискаха и от останалите кандидати за подписа на Кафу. Според шефовете на Порто поставената цена е твърде висока, като в следващите дни те могат да предприемат стъпки за нейното смъкване.

Португалските издания твърдят, че към момента Олимпик Лион изглежда като фаворит за подписа на нападателя, макар към него да има интерес и от английската Висша лига.