Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде дълго интервю за DIEMA SPORT и "Домът на футбола". В него темите бяха много - вземат ли пример от разградчани останалите клубове, интересът към Джонатан Кафу, бъдещето на Георги Дерменджиев и Владо Стоянов, плановете за стадиона и още.

Целите -

„Успяхме не само да влезем в групите на ШЛ, но и да излезем от тях. Не успяхме да изпълним целта си максимум, да сме втори и да преминем напред. Но и Лига Европа не е лошо, там има отбори, които можем да преодолеем и да стигнем по-далеч,” заяви Домусчиев. „Целта пред нас сега е четвъртфинал. Един път бяхме на осминафинал, нормално е да си подобрим рекорда. Ние с такива отбори играем доста трудно, силов, директен футбол. Сериозен отбор, и ще е много труден мач за Лудогорец. Но малко са отборите, които са непобедими за Лудогорец, ще видим.”

За добрите думи от Георги Иванов и Станимир Стоилов към Лудогорец, той сподели: „Мен ме радва, не става дума за ласкателства, това са хора реалисти, които разбират от футбол, от управление. Радвам се в България да има повече хора, които виждат нещата реално. Дано има повече такива ръководители и треньори, за да можем и да се развиваме. Много пъти колеги от други клубове, включително големите, сме се чували, обсъждали сме неща, за които имат нужда от опит, от съвет.”

Доклад от 80 страници в Лудогорец казва: Нямаме добри треньори, проблемът с младите е голям

Първата година и спомените за нея - 

„Започнахме с много скромен бюджет. Но беше феноменална година. Няма как да не си я спомняме тази година. През годините се наложи да вдигнем и разходите, опитвайки се да се противопоставим на големите имена във футбола.  Винаги сме спазвали добра финансова дисциплина. Не можем да харчим безразборно, водени от амбиции. Харчиш толкова, колкото можеш да си позволиш. Когато не се инвестира, няма как да се постигат резултати.”

Входящият трансфер -

„Няма да инвестираме колосални суми в селекция. До няколко дни новото попълнение ще подсили нашата нападателна мощ, ще ни даде вариативност. Но това го правим, защото сделката е изгодна. Много пари няма да хвърляме, още повече, че нямаме достатъчно добри оферти да продаваме наши играчи. Презастраховаме се, но и сделката е изгодна за Лудогорец, и по преценка на спортния директор и треньора, си заслужава. Това ще е единственият трансфер, няма бомбастични цифри, но е добър нападател.”

Дерменджиев остава в Лудогорец, докато сам реши, вече е най-добре платеният в България

Изходящите трансфери -

„Имаме проявен интерес от доста клубове. Предполагам, че ще стане ясно в началото на януари. Избягвам и да чета, постоянно има информации, тиражирани от медиите, които са измишльотини. Водещи клубове от Франция, Англия, Италия, Турция и Русия проявяват интерес. Ще видим в следващите седмици.”

„Лудогорец може без всеки, важното е да се намери добър негов заместник или на някой друг, който да покаже потенциала си, и да се види защо е в Лудогорец.”

„Ако дойде добра оферта за Владо Стоянов, ще удовлетворим мечтите му. Няма да го пратим някъде в Турция, офертата трябва да устройва и клуба. Ще видим през януари. Докато няма нещо черно на бяло, не искам да спекулирам.”

„Когато отпаднахме от Милсами подготовката бе нарушена, имаше промени, нови играчи, треньор. Затова трябва да са много изгодни офертите, за да освободим повече от един. Има проявен интерес към почти всички наши нападатели. Става дума за водещи отбори от Западна Европа.”

Домусчиев отговори на Гриша Ганчев: ЦСКА-София не е ЦСКА

Инвестициите -

„Ще хвърлим повече пари, за да се изгради сектор В на стадиона, който трябва да стане за 6 месеца. Имаме и средства да инвестираме и в тренировъчния комплекс на Лудогорец, те ще се заделят през пролетта. Но трябва да изградим целия стадион, хотел, общежитие, така че това са в следващите една-две години по-големите инвестиции.”

 „Инвестициите ще са от порядъка на 20-25 милиона лева. Зависи от допълнителните луксове и в сектор В и в сектор А. Имаме представа какво искаме. Има много неща, но това, което искам да видя, е максимално удобство за феновете. В трибуна "Моци" седалките са като на "Алианц арена". Всичко се прави, за да има удобство и да идват хората на нашите мачове.”

„Първенството е по-интересно, и от вашата телевизия научавам, че като продукт върви добре. Когато се оправят и терените, условията за феновете, това може да докара и хора на трибуните. Стадионът не е място, на което хората ходят, само за да гледат мач. Ние тук това не можем да го разберем. Това не е футбол, футболът е за хората по трибуните. Това опира до пари, манталитет. Парите и начинът, по който се харчат - за удобства за публиката и за терена. Тогава се мисли за селекцията.”