Помощникът на Георги Иванов в Черно море - Емануел Луканов - заяви след ремито 1:1 с Ботев, че „моряците“ горе-долу са си гарантирали мястото в шестицата.

„Аз си мисля, че можеше и по-добре да се представим при липсата на Георги Иванов. Днес излязохме да спечелим, но може и вятърът повлия. Имахме два резултата от три и горе-долу си гарантирахме шестицата. Това бе и целта“, започна Емануел Луканов.

„Не бих казал, че е трудно. Всичко е въпрос на решения. Отборът е подготвен от седмицата. Ние знаме какво иска Иванов. Не мисля, че сме грешили. Добре се представихме, но една победа повече, щеше да е по-добре за нас. Бързо изравнихме. Ако бяхме затворили първото полувреме с пасив, второто щяхме да се изнервим. Днес бе нужна и адаптация към условията. Можеше първата част повече да използваме условията. Отбелязахме красив гол като атака, по мое мнение“.

„Предполагам от следващия мач Сашо Цветков ще се върне в халфовата линия. Стефан Станчев се възстановява. Физически все още не е в добро състояние. След паузата мисля, че ще се завърне“.

Запитан за предстоящия двубой с Нефтохимик, където Христо Янев е наставник, Луканов обясни: „Янев ми е приятел – мисля, че са в добро състояние, но вече им е време да загубят някой мач. Предполагам, че това ще се случи срещу нас. Започнаха силно полусезона, но срещу нас няма да им е лесно“.