Помощник треньорът на ЦСКА Даниел Маралес сподели, че мечтае за нещо голямо с „червените”. Моралес  тренира индивидуално последните нови попълнения в отбора – Кевин Кубамба, Фернандо Каранга и Кевин Меркадо.

Тримата се потготвят на стадион „Българска армия”, за да влязат по-бързо в необходимата форма и да свикнат с метеорологичните условия в България.

Пред камерата на ЦСКА ТВ Даниел Моралес говори за състоянието на новите футболисти, за настроението в отбора, за престоя му на „Българска армия” като футболист, за усещането да се върне отново в ЦСКА.

ВИДЕОТО вижте ТУК

„Задачите от старши треньора са да ги раздвижим за начало, защото са имали по-голяма почивка. Доколкото ние виждаме, нещата са добре. В смисъл, че показаха добри показатели и са на добро ниво. Имаме още време до началото на първенството и старши треньорът ще прецени най-доброто за тези момчета. Мисля, че няма да имат проблем с адаптацията и в най-скоро време ще ги видим на терена. Приятно е, когато излизаме на терена и момчетата показват желание”, коментира Моралес пред cska.bg.

„Тези хора, които взимат решения, те разбират от тази работа. Обичам много да работя и когато не ме спират, някой път прекалявам. Адаптацията зависи от това какво иска да постигне един чужденец. Ако идва да отбие номера, ще отнеме повече време. Аз например нямах никакъв проблем. Знаех, че трябва да уважавам колектива и да се уча. Трябва да може да се контактува с другите на терена и да се осъзнае колко е важен колективът. Всичко зависи от манталитета на човека, който идва. Виждам, че тези момчета са дошли да играят футбол, а не да отбият номера. Нясно са какво значи ЦСКА. Не може да се идва на тренировка без усмивка. Клубът ни осигурява всичко, което трябва, а ние трябва да дадем най-доброто от себе си за клуба”, каза още Даниел Моралес и добави:

„Мога да кажа, че 2004-а година на последния си мач, когато чух името ЦСКА, това ми остана в сърцето и си казах, че един ден ще дойда в ЦСКА и успях. Искам да постигам успехи.”

„Беше удоволствие и привилегия за мен да защитавам емблемата на ЦСКА. Хората, които работят в момента в клуба, искат да постигнат нещо голямо. Сигурен съм, че нещата ще се променят. Важно е всички да разберат какво означава този клуб. Какво е да сложиш фланелката на ЦСКА. Ние говорим за най-големия отбор в България. Първото нещо, което казвам на чужденците е уважението, което трябва да имат към този клуб”, коментира помощник-треньорът на „червените” и продължи:

„Мечтая за нещо голямо с ЦСКА. Да станем шампиони, отборът да върви напред и хората да са доволни от нашата работа. Трудно е да се качиш на върха и изисква много работа до последно. Да не спираме по средата. Целта на целия щаб е да се постигат големи успехи.”