Лудогорец допусна първата си загуба в контролите в Турция. След две победи и два хикса, разградчани паднаха от четвъртия в полското първенство Термалика с 0:1. Автор на единственото попадение беше Артьом Путивцев още в 17-та минута. 

После цял мач разградчани не намериха верния път към вратата на противника, а в края имаше и грозни сцени, когато обезумелият голмайстор на Термалика ошамари и нарита звездата на "орлите" Марселиньо. 

Като цяло мачът не се отличаваше с големи достойнства, а Лудогорец има какви поуки да си извлече от него преди важните битки с ФК Копенхаген от 1/16-финалите в Лига Европа, които идват съвсем скоро. 

Първата част започна доста тромаво и за двата отбора. Все пак играчите на Термалика стигаха по-често до изстрели, но Давид Гула и Роман Гергел не успяха да намерят целта, а и Владо Стоянов беше на мястото си. 

Така, въпреки лекото предимство за поляците, те стигнаха малко изненадващо до откриване на резултата. В 17-та минута последва центриране от корнер, при което централният защитник Артьом Путивцев беше изпуснат в наказателното поле и стреля с глава в далечния ъгъл на Стоянов - 1:0. 

Веднага след това Лудогорец можеше да изравни, но гредата помогна на Термалика. Светослав Дяков намери Клаудиу Кешеру пред наказателното поле, румънецът напредна и стреля, но топката се отби от външната страна на страничния стълб. 

В тези минути разградчани действаха по-активно, но така и не достигнаха до чисти положения. Съперникът им пък беше по-прибран и се задоволяваше с контри и по-далечни изстрели , които не затрудняваха особено Стоянов. 

В края на полувремето Лудогорец вдигна още повече оборотите и стигна до хубави ситуации. В 42-та минута дойде и най-чистата възможност за българския шампион, след като Натанал центрира от левия фланг в наказателното поле, Кешеру засече топката, но тя мина на сантиметри встрани от вратата. 

В последната минута на частта румънският таран на разградчани за пореден път пропиля чисто положение, като сега не беше точен при страхотен пас от Джоди Лукоки. Така почивката дойде с гол аванс за Термалика. 

След подновяването на играта отново българите бяха по-активни и имаха шанс да изравнят в 53-та минута, но тогава първо ударът на Кешеру беше избит от защитник, а при добавката Лукоки литна двама с един финт, но ударът му мина над вратата. 

В следващите минути инициативата беше изцяло на страната на "орлите", но те не съумяваха да преодолеят сигурния защитен вал на противника. Имаше няколко възможности пред Абел Анисе, Кешеру и Вандерсон, но топката летеше далеч от целта и вратарят на Термалика не беше затруднен. 

В 71-та минута дойде и най-грозната сцена в мача. Голмайсторът Путивцев фаулира Лукас Саша и тръгна да се разправя с него, незнайно защо. Марселиньо тръгна да ги разтървава и отнесе шамар в главата. Бразилецът едва беше удържан от съотборниците си, но в крайна сметка отиде и перна по главата обезумелия украинец. 

Но Путивцев не му остана длъжен и го ритна. В крайна сметка се заформи истинско меле, като реферът прецени да не гони никого и с много разговори опита да уталожи страстите. След тази грозна сцена последва пряк свободен удар, но изстрелът на Кешеру мина встрани от вратата след рикошет.

Последва безплоден натиск на Лудогорец, а поляците се бяха окопали в полето си и дори не помисляха да атакуват в тези минути. Разградчани отправяха предимно далечни удари, но без успех. 

В последните минути Термалика погледна малко по-смело към вратата на Лудогорец, но контрите на тима, макар и опасни, не намериха целта и статуквото се запази. В крайна сметка повече голове не паднаха и Лудогорец допусна първата си загуба в контролите. 

Ето и стартовата единадесеторка на Георги Дерменджиев:

Стоянов - Сисиньо, Моци, Паломино, Натанаел - Дяков, Анисе - Лукоки, Марселиньо, Вандерсон - Кешеру  


1' - Начало на мача. 

3' - Опасен удар на Давид Гула от състава на Термалика, но топката беше отразена. 

9' - По-активна игра на поляците в началото на мача, но защитата на Лудогорец се справя. 

15' - Защитата на Лудогорец изпусна Роман Гергел в наказателното поле. Словашкият футболист обаче стреля изключително неточно с глава далеч в аут. 

17' - Артьом Путивцев откри резултата в полза на Термалика. Той засече с глава едно центриране от корнер и прати топката в далечния ъгъл на Владо Стоянов - 1:0 за поляците. 

19' - Лудогорец можеше да изравни. Удар на Клаудиу Кешеру от границата на наказателното поле срещна гредата от външната страна. Пасът към румънеца беше на Светослав Дяков. 

25' - Клаудиу Кешеру опита да прехвърли от центъра вратаря на Термалика, но топката излезе на сантиметри в аут. 

29' - Удар на Властимир Йованович от границата на наказателното поле, но Владо Стоянов улови без особени проблеми. 

30' - Касапско нарушение на Козмин Моци. Той влезе с бутоните в коляното на Властимир Йованович. Реферът му вдигна жълт картон. 

38' - Хубава самостоятелна атака на Лудогорец. Вандерсон нахлу в наказателното поле, но ударът му беше крайно неточен. 

42' - Най-добрата възможност за Лудогорец до почивката! Натанаел центрира от левия фланг, Клаудиу Кешеру се хвърли и уцели топката, но тя мина на сантиметри в аут. 

45' - Бърз пробив на Джоди Лукоки по фланга, последва центриране към Кешеру, но той беше изпреварен и топката му беше избита. 

45+1' - Край на първата част на мача! Термалика води на Лудогорец с 1:0. 

46' - Начало на втората част на мача. Георги Дерменджиев направи само една смяна на почивката, като на мястото на Сисиньо влезе Йордан Минев. 

48' - Капитанът Светослав Дяков отнесе удар от поляк. Халфът се превива на земята в страшни болки. Той излезе от терена, за да получи медицинска помощ. 

53' - Страхотен шанс за Лудогорец. Първо Кешеру се освободи и стреля, но топката беше избита към Джоди Лукоки. Той със страхотен финт се освободи от двама защитници, но стреля над вратата. 

62' - По-активна игра за Лудогорец след почивката, но чисти положения пред вратата на Термалика няма. 

65' - Опасно центриране на Йордан Минев от фланга, но защитникът на поляците изби в последния момент. 

67' - Грубиянско влизане на Путивцев в краката на Джоди Лукоки. Украинецът може да се радва, че не беше изгонен за проявата си. 

69' - Абел Анисе изстреля топката от около 12-13 метра след един корнер, но високо над вратата. 

71' - Грозни сцени на терена. Голмайсторът Путивцев просто полудя и започна да раздава шамари на Марселиньо. И той съответно отнесе няколко удара в главата, като реферът го разкара заради изтрещялата му постъпка. 

75' - Кешеру би от пряк свободен удар, но топката мина встрани от вратата. 

75' - Смяна в Лудогорец, излезе Козмин Моци, влезе Игор Пластун. 

76' - Още една смяна за Лудогорец, излезе Кешеру, влезе Жуниор Кишада. 

81' - Удар на Кишада, но прекалено слаб. 

81' - Още три смени в Лудогорец, влязоха Жоао Пауло, Върджил Мисиджан и Густаво Кампаняро, а излязоха Джоди Лукоки, Вандерсон и Марселиньо. 

87' - Първа атака на Термалика след почивката. Но ударът на Путивцев не намери целта. 

90' - Край на мача! Лудогорец допусна първа загуба в контролите от полския Термалика.