Отборът на Спартак Москва победи с 2:1 съперника на Лудогорец в турнира Лига Европа - ФК Копенхаген в контролна среща. Българският национал Ивелин Попов игра през първото полувреме и беше в основата на първия гол за руснаците, който падна от дузпа.

Датчаните стартираха мача доста агресивно и от 1-ата минута се впуснаха в атаки. Но в 29-ата минута центриране на Ивелин Попов се спря в ръката на Петер Анкерсен, а съдията отсъди дузпа и показа жълт картон на провинилия се бранител на скандинавците.

Бразилецът Луис Андриано хладнокръвно реализира за 1:0. До края на първото полувреме Ивелин Попов беше много активен и създаде още три добри атаки за своя отбор, които не бяха развити по най-правилния начин. Но минута преди края на първата част съдията даде дузпа и за Копенхаген, която беше предизвикана от Дмитрий Комбаров. Андреас Корнелиус реализира и изравни.

На почивката Ивелин Попов беше заменен от Джано, а играта се накъса с доста смени и нарушения. Все пак Спартак стигна до победата две минути преди края чрез автогол на Жорес Окоре, който прати топката в собствената си врата след центриране на Давидов.

Състав на ФК Ксопенхаген: Робин Олсен, Петер Анкерсен, Матиас Занка Йоргенсен, Ерик Юхансон (60- Жорес Окоре), Лудвиг Аугустинсон, Вилем Квист, Юсеф Туту, Урош Матич, Расмус Фалк (84- Николай Бойлесен), Андреас Корнелиус (46- Андрия Павлович), Федерико Сантандер.