Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков заяви в специално интервю за DIEMA SPORT, че не одобрява действието на звездата на „червените“ Фернандо Каранга, който празнува победата над Левски с феновете с надуваем фалос в ръка.

„Този жест не мога да го оправдая, това не е признак на действие на един голям спортист. Още повече, когато става дума за мач, за дербито на шампионата. Това е действие, което той трябва да коригира и да не прави подобни реакции“, обясни Каранга.

Що отнася до жеста с рязане на глава, Марков каза: „Виждаме, че навсякъде в Европа има състезатели, които различно изразяват радостта си, така че, в този смисъл не мисля, че жеста с рязането на главите трябва да се приема в буквалния смисъл. По-скоро, по този начин той показва, че е прекършил амбициите, ентусиазма, желанието за победа на противникови я отбор. Без да се приема, че аз адвокатствам на Каранга, аз мисля, че това не е най-страшното във футбола. Той получи това наказание, ние го приемаме и в крайна сметка продължаваме напред“.

Цялото интервю на Пламен Марков гледайте в сряда в предаването на DIEMA SPORT – „Домът на футбола”. Началният част е 21.00.