Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков даде интервю пред "70 years CSKA Sofia". В него той сподели очакванията си за двубоя с Лудогорец, който ще се изиграе на 5 май, като преди него ще бъде отбелязана и 70-годишнината от основаването на клуба.

Юбилей след юбилей радват спортния директор на ЦСКА Пламен Марков. През септември той самият стана на 60 години, а сега е сред главните движещи сили на празника, с който ще бъде отбелязано 70-летието на ЦСКА!

Марков се съгласи да отговори на няколко въпроса на официалната страница за юбилея - 70 years CSKA Sofia.

- Г-н Марков, защо трябваше срещата на 5-и май между ЦСКА и Лудогорец да бъде местена на стадион "Васил Левски"?
- Това ще е апотеозът на целодневния празник, който смятаме да организираме послучай 70-годишнината на ЦСКА. Сигурен съм, че на тази дата можеше да напълним "Васил Левски" и при стария му капацитет от 70 хиляди. Щеше да е чудесна символика за празника ни. Смятаме, че максимално много привърженици на ЦСКА трябва да станат съпричастни на този празник, затова решихме да изместим мача на "Васил Левски".

- Какво да очакват привържениците на ЦСКА на 5-и май?
- Ще го обявим съвсем скоро на пресконференция. Тази седмица имаме среща и с г-жа Фандъкова, за да доуточним някои подробности. Трябва ни едно "Да" от общината, за да направим нещо в Борисовата градина, което не е било по силите на друг клуб в България. Ще е празник, който ЦСКА заслужава.

- От понеделник стартира продажбата на билети за мача...
- Като гледам какъв е интереса, мисля, че още до 20-25 април всичко ще бъде разпродадено. Само футболистите и треньорите искат да си купят над 500 допълнителни билета за срещата. Ще има и специален подарък за всеки един зрител, че да може винаги да си спомня тази 70-годишнина. Но да не разкривам повече неща, ще ги обявим на пресконференцията. Само ще кажа, че всеки, който носи ЦСКА в сърцето си, трябва подкрепя отбора в задаващите се два месеца на истината!