Срещата от 23 - ия кръг на Първа лига между Верея и Пирин е в понеделник (5 март) от 17,30 часа стадион Трейс Арена. Главен съдия на двубоя ще бъде Станислав Ставров с помощници Георги Дойнов и Даниел Ников. Допълнителни асистент съдии ще са Петър Костадинов и Мустафа Шефкет.

Двубоят може да гледате по DIEMA SPORT и DXPLAY, както и да проследите в Gong.bg.

Борещият се за оцеляване тим от Благоевград ще може да разчита на класен нов таран в лицето на Преслав Йорданов.

Той все още не е подписал договор, но на практика вече всички фактически подробности са изчистени. Към момента се очаква единствено международния трансферен сертификат на голмайстора.

Йорданов изрази готовността си за игра и глад за голове, като се надява да може да вземе участие възможно най-скоро. По всяка вероятност това ще се случи в междинния кръг следващата седмица.

Иначе за последно Преслав Йорданов игра за казахстанския Ордабаси, но от началото на тази година е свободен агент. Най-големите му успехи в родния футбол бяха головете с екипа на ЦСКА.

"Орлетата" нямат победа в Стара Загора от завръщането си в елита преди три години и сега се надяват да счупят това проклятие срещу намиращия се в криза тим на Верея. Старозагорци бяха напуснати от голяма част от играчите си през зимата и през пролетта се представят колебливо.