Отборите на Пирин и Черно море откриват програмата на 30-ия кръг в Първа лига, Втора осмица, Група А.

Двата тима ще спорят на негостоприемния стадион в Благоевград, а началото на битката им е в 17:30 часа.

Можете да следите развитието на мача минута по минута в GONG.BG.

Този двубой ще можете да гледате в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн в GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA, ще можете да го слушате и в ефира на Дарик радио.

Пирин е с 29 точки на третото място в тази група А, а Черно море е втори с 34 точки, на три от лидера Славия.

За "орлетата" този мач ще е първи след инцидентите от предния кръг срещу Славия. Тогава от трибуните полетяха предмети, а в крайна сметка пострада треньорът на "белите" Златомир Загорчич.

Освен очакваното наказание, благоевградчани имат и други проблеми. Те са с доста осакатен състав и разчитат на огромен брой юноши. Причината е, че контузен е Александър Башлиев, а със спрени права заради нарушение на допинг-правилата е Димитър Благов.

Добрата новина за наставника Милен Радуканов е, че в сметките му се завръща наказаният в предния кръг Тодор Паланков, но въпреки това в групата попаднаха редица юноши точно заради оределия състав на Пирин.

Гостите от Варна пък ще преследват победата, за да сложат край на всякаква интрига около първите две места в тази група. Но пък и техният наставник Илиан Илиев има неясноти около състава си.

Мариян Огнянов, Николай Минков и Ертан Томбак са с травми и няма да са на разположение за треньора. Но пък в сметките му се завръщат Дуде Ндонгала и Александър Цветков, макар бъдещето на последния в клуба да изглежда неясно за новия сезон.

Победата на Черно море на практика ще му гарантира мястото в плейофите за Европа след мачовете от тази група, докато ако Пирин надделее, интригата за втората позиция ще се завърже максимално. А какво ще се случи, ще разберем съвсем скоро.