Във втората част от интервюто пред Дарик радио, което даде изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, стана дума за преподписалите нови договори с клуба футболисти. Петричев говори и доколко е важно това, което прави Лудогорец в Европа и за останалите наши клубове.

„Изключително съм доволен, защото успяхме да запазим хора, които носят шампионското ДНК на Лудогорец.  Изключително  важно е за един отбор да запази хората, които са с манталитета на победители. Един такъв е Светослав Дяков. Много щастлив съм, че ще остане още две години в клуба. Георги Терзиев също е много талантлив защитник,  който отклони примамлива оферта от Италия.”

„Дали Светльо Дяков ще остане в клуба и на друга позиция след тези две години? Нека да изминат тези години, в които той ще играе активно футбол. Тогава ще седнем на масата. Ние като клуб също се нуждаем от хора, които знаят какво значи Лудогорец, какво е нивото на работа и нивото на организация. По-лесно е да се облегнеш на хора, с които си постигнал много неща и знаят за какво става дума.”

„Трябва преди всичко да сме наясно, че за състоянието на всеки един клуб поотделно, отговорност имат ръководителите на клуба. БФС е регулаторен орган. Ако човекът, който менажира клуба взема грешни решения, няма бюджет или прави неразумни разходи, който и да е начело на БФС, този клуб няма как да избегне фалит. Моят съвет към всички хора, ангажирани с футбол в България, е на първо място да обърнат внимание на начина, по който функционира техният клуб. Ако днес са работили 12 часа, утре да работят 13. Ако има нужда от промени в Наредбата, клубовете имат достатъчно механизми да въздействат. Мисля обаче, че Наредбата на БФС е добра, защото е взаимствана от УЕФА. Не е толкова важно кой ще е президент ан БФС, а как се менажират клубовете.”

„Мачовете с Милан са важни и за приходите, които влизат в клубните каси. Всеки един човек може да подкрепя който му е на сърце. В общия климат е важно български клуб да върви напред. Това нещо тегли и останалите.Създава се малко по-оптимистично настроение, когато видиш, че е възможно. Това, което направи Лудогорец в Европа, трябва да е знак, че е възможно. Дълги години живеехме с мисълта, че нашите отбори приключват във втори-трети кръг. А всъщност може да се получи, възможно е”, завърши Петричев.