Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев сподели, че в тима се настройват за мачовете с Милан, но трябва да са концентрирани и в първенството на България.
"Получи се доста добър лагер. Останах приятно изненана от мотивацията, която показаха момчетата през целия лагер. Струва ми се, че вече сериозно се настройват за мача с Милан, но ние не пропускаме да напомняме, че мачът с Милан е голям бонус, но най-важното нещо е да станем шампиони. Трябва да мислят в двете посоки, защото виждате, че конкуренцията е висока. Вземаме мерки да ги държим концентрирани", сподели Ангел Петричев пред Дарик радио.

"Нормално е да мислят за Милан. Вече няколко години играем в европейските турнири с големи отбори. Най-тежките ни мачове в първенството са или преди, или след такива двубои. Ролята на треньорския щаб е да успее да ги накара бързо да превключат от Милан на българско първенство. Нашият отбор е свикнал да играе на няколко фронта. Момчетата са свикнали, но има един момент, в който те се настройват сериозно за големите мачове и малко като че ли подценяват срещите в първенството. Ролята на щаба е да пренастрои момчетата", каза още Петричев.

"Не съм любител на разни теории на конспирациите. За мен реалността е друга. Убеден съм, че феновете на Левски биха били по-щастливи отборът да не вземе трофей, но Левски да не помогне на големия враг да стане шампион. Просто за мен в момента Левски лека полека стабилизира отбора си. Адмирации за ръководството, че се опитва да постави нещата на една здрава основа. Убеден съм, че Левски ще има различно лице. Математически в плеоофа е възможно всеки отбор да стане шампион. Битката ще е доста завързана и за мен лично Левски също е сериозен опонент", сподели Ангел Петричев.

Попитан дали в отбора ще приемат като драма евентуален неуспех в битката за поредна титла на България, Петричев отговори: "Зависи какво разбирате под "драма". Няма да бъде приятно за клуба и за феновете. Един клуб си личи по това не само как преживява успехите, но и неуспехите. Ние имаме един доста добре функциониращ клуб и можем да излезем от всяка криза."

По темата за представянето в Купата на страната, Ангел Петричев коментира: "Не бяхме надиграни в спортно-технически план. Според мен и липсата на късмет, и съдийските грешки повлияха. В крайна сметка това е футболът. Концентрираме се в първенството и предстоящия мач с Милан."

"Подготовката на един такъв мач с Милан изисква доста време и усилия. Ние сме в процес на реконструкцията на нашия стадион. Имаше необходимост да се подобри инфраструктурата на стадиона. От общината имат сериозна инициатива да брандират града и това ще допринесе за общата еуфория около мача. Нашите фенове видяха, че изпълнихме едно голямо обещание към тях - мачове от такова ниво да се играят на нашия стадион. От цялата страна има заявки за билети. За съжаление капацитетът на нашия стадион не е толкова голям и това ни изправи пред сериозна трудност. Билетите за домакинството в Разград свършиха. Дадохме приоритет на хората с абонаментни карти. Стадион "Лудогорец Арена" ще е абсолютно пълен. Останаха ни някои организационни неща, които трябва да свършим. Нашият собственик планира скоро да започне и строежът на сектор А. По предварителни заявки ще имаме около 1500 наши фенове за реванша в Италия. Чакам и в Милано страхотна атмосфера. Якуб Швиерчок вече е картотекиран и получихме жълтата му карта", разкри още изпълнителният директор на Лудогорец.