Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев е доволен от трите точки, които грабнаха „орлите” след инфарктния двубой с ЦСКА, завършил при резултат 3:2. Петричев е категоричен обаче, че нищо все още не е решено в първенството.

Супер дерби: Лудогорец докосва титлата след обрат над 10 от ЦСКА

„Победа, 3 точки. Видяхте, че се наелектризира атмосфера в един момент. Имаше обрати, имаше драма. Мисля, че зрителите трябва да са щастливи от това, което видяха. Бях сигурен, че ще победим. Още на полувремето влязох в съблекалнята и казах на момчетата, че не им се случва за първи път да обръщат мач. Казах им, че вярвам в тях. Заедно с Херо ги подкрепихме и видяхте, че излязоха и си спечелиха мача. Мисля, че категорично през целия мач Лудогорец бе по-добрия отбор”, каза Петричев.

„Ползвам случая да благодаря на всички фенове, които днес опровергаха твърденията, че Лудогорец няма привърженици. Сами видяхте, че успяха да създадат една атмосфера, която помогна на Лудогорец да си спечели мача. Благодаря им затова, че се раздадоха и не се поддадоха на провокациите на фенове на ЦСКА – София”, допълни той.

Треньор на Лудогорец: Видях дух, емоция и жар, вече имаме спокойствие

„Зарядът беше достатъчно голям преди мача. Аз всъщност не смятам, че този мач решава титлата. Напротив. Форматът на плейофите е такъв, че всяко едно отпускане може да струва скъпо. От тук нататък играем мач за мач. Преследваме си нашите цели. Предстоят ни още много тежки мачове. Имаме да играем с Левски, Ботев и с ЦСКА – София още един мач. Прекалено рано е още да приготвяме шампанското”, заяви още изпълнителният директор на клуба.

Петричев заяви, че по никакъв начин не съди наставника на „орлите” Димитър Димитров заради бурната му реакция към главния съдия Станислав Тодоров, след което бе изпратен на трибуните.

„Херо е категоричен, че е не е обиждал съдията. Дори ми се кълнеше в най-близките си същества. Аз бях далеч от ситуацията. Докато стигна до скамейката в опит да го успокоя вече беше късно. В крайна сметка всички познаваме Димитър Димитров. Той е един емоционален човек, който изживява всичко във футбола. Знаете, че във футбола емоциите властват. Аз лично не му се сърдя  на Херо.

След обрата: Петричев пощуря, "орлите" ликуват пред "червения" сектор

„Не съм аз човекът, който да коментира съдиите. Дори при негативен резултат знаете, че ние в Лудогорец първо си гледаме нашите проблеми, нашите грешки и тогава обвиняваме страничните фактори. В крайна сметка не съдията е този, който вкарва головете”, заяви той.

Петричев коментира пробивът на феновете на ЦСКА на стадиона,  които бяха останали без билети за срещата. Привържениците на гостуващия тим се промъкнаха в сектора за гости, за да изгледат срещата.

„Пробивът не е през центъра за гости, защото няма нарушение на цялостта. Предполагам, че феновете на ЦСКА, които са останали без билети са успяли да влязат през оградата до строежа. Тепърва ще анализираме откъде идва този пропуск. На тези проблеми им се вижда края, тъй като много скоро феновете на гостуващите отбори ще имат на разположение един изключително модерен сектор, който да предлага не само достатъчно капацитет , но и комфорт”, коментира той.