Вратарят на Берое Душан Перниш сподели, че очаква пълен с единоборства мач с Ботев в неделя.

Берое излиза срещу Ботев Пловдив в двубой от 28-ия кръг на Първата шестица в родната Първа лига.

Срещата е от 20 часа на 7-и април. Можете да следите мача минута по минута в GONG.BG. Можете да гледате двубоя пряко по телевизия DIEMA SPORT и в онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA.

За спада във формата на тима, Перниш коментира: „Не знам защо се получи така. Ако трябва да съм честен и ние още търсим причината за спада на формата ни. И все още не можем да я намерим.”

Изглежда обаче старозагорци отново се завръщат на правия път.

„Определено, когато има сигурност в позицията на треньора, това действа добре и на неговата работа, и на нас като футболисти. Това винаги е добре. За част от футболистите беше пъво подобно преживяване. Това беше като зов за събуждане. Мога да кажа, че атмосферата е добра. Определено не сме под напрежение. Имаме цели и ще продължим да ги следваме”, сподели Душан Перниш и добави:

„Част от играчите, които бяха разколебани в последните мачове, започнаха да показват на какво са способни и че могат да играят футбол. Вярвам, че това ще се пренесе и в следващите срещи. Трябва да действаме като отбор и да се борим като такъв. Само така можем да се изкачим в класирането.”

За предстоящия двубой с Ботев, стражът коментира: „Това е едно от дербитата за нас, а както всяко такова, ще е трудно и непредвидимо. Очаквам срещата да е изпълнена с единоборства и вярвам, че ние ще ликуваме.”