Левият краен бранител на Берое Матеус Леони даде интервю пред голямото издание UOL Еsporte в родината си, в което опита да обясни тънкостите на предстоящото дерби срещу Ботев Пловдив в Първа лига.

В 28-ия кръг на шампионата – или третият от плейофите – ще станем свидетели на мачът, който по-известен и като „Битката за Тракия”. Петият Берое (43 т.) посреща четвъртия Ботев Пловдив (46) от 20 часа на 7 април, неделя, а срещата можете да проследите минута по минута в GONG.BG, чрез прякото предаване на DIEMA SPORT и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

27-годишният Леони кара своя втори сезон от Берое, където премина през лятото на 2017-а и се постара да опише важността на мача, който идва 9 кръга преди края на първенството. „В България съм вече почти две години и имах възможността 6 пъти да играя срещу Ботев Пловдив. Атмосферата в тези мачове винаги е по-особена”, коментира бразилецът.

„Нашите фенове винаги искат да постигаме добри резултати срещу тях, защото градовете са близо и има огромно съперничество. Надявам се да постигнем победа, за да можем да се изравним с тях в класирането.”

От UOL Еsporte не пропускат да отбележат, че в предния кръг Берое е успял доста изненадващо да вземе нулево реми от гостуването си срещу 7-кратния шампион Лудогорец. „Лудогорец трудно губи точки у дома. Отидохме там и взехме равен. Бях в състояние да играя в този важен мач и допринесох за важния резултат. Тази точка ще направи разликата на финалната права и ще ни даде увереност за предстоящите предизвикателства”, допълни Леони.