Един от треньорите на ЦСКА Димитър Пенев не скри, че се радва за провеждането на турнира „Албена Къп“ (13-16 юни). Той коментира, че е хубаво в надпреварата да се включат млади играчи, констатирайки с тъга, че вече няма ученически и студентски първенства, както преди години. Пенев отчете, че в момента повече се набляга на образованието, и запита „ако всички бъдат учени, кой ще бъде директорът“.

„За турнира Албена Къп е важно, че има интерес от любителите на футбола. Много пъти съм бил на турнири там, хубав курорт. Близо е до Добрич и до Варна. Дай Боже и младите да се включат. Напоследък няма първенства нито в училище, нито в университета. Трябва само да учим. Всички, ако бъдем учени, кой ще бъде директорът?“, започна Пенев.

„Съвети не се дават. Когато имаме разговори, имаме точни приказки. Когато един треньор е достигнал това ниво, акъл не трябва да се дава. От много акъли вече 20 години, блокирахме. Не ни вървят много. Функциите ще са това, което публикувате в пресата. Целите са такива, каквото са от десетки години – първо място, турнири. Важното е изпълнителите на терена да чувстват старите завети, по-бързо да се приспособят, да знаят къде играят. Това не важи само за ЦСКА, а за останалите отбори – Локомотив, Славия, Левски, Ботев. Самите изпълнители трябва да знаят кой състав и кой отбор бранят, какви са целите“.

„Между нас в треньорския щаб си остава дали Добри Митов се консултира с мен“.

Запитан за националния отбор, който започва евроквалификациите срещу Чехия на 7 юни, Пенев обясни:

„От сърце желая успех на Краси Балъков в националния. Той бе добър футболист, показа, че може да работи добре и като треньор. Желая му късмет и успех. Ние сме членове на Европа, така че трябва да сме равни с Чехия“.

Колкото до въпроса с новия стадион на ЦСКА, Пенев обясни:

„Това, което е нужно и подадено от клуба, работи се. Има готовност. Виждам има материали и в пресата. Все още нямам последното решение от Спортното министерство и държавата, като има повече информация ще коментираме“.

ЦСКА обяви кой ще води отбора през следващия сезон

Руски треньор бил вариант за ЦСКА