Изпълнителният директор на Левски Павел Колев заяви, че е доволен от победата над ЦСКА в дербито от 23-ия кръг на Първа лига, но не и от показаната игра. Новият шеф заяви, че скъсената 5 точки разлика спрямо първенеца Лудогорец не превръща титлата в „идея фикс”.

„От победата срещу ЦСКА съм доволен, от играта – не. Това не е лицето, което Левски трябва да показва, нито пък качеството, което се полага на такъв мач. Резултатите винаги са били по-важни от моментната форма”, коментира бившият ръководител от БФС.

„Аз не знам цяла седмица да се е говорило за съдийството, поне от наша страна. В това отношение няма да нарушим традицията и няма да коментираме. Моето впечатление от това, което видях, бе този съдия се справи изненадващо добре. Аз съм убеден, че съдията не повлия генерално върху развоя на мача и крайния резултат. Левски, който беше далеч от това, което се иска, беше генерално по-добър.”

„Една победа не може да сложи началото на възхода. Няма какво да се заблуждаваме, да внушаваме излишна еуфория. Трябва да се работи много. Трябва много неща да се променят, за да носим радост на публиката и да удовлетворим претенциите на това, което значи Левски.”

„Бой между фенове на Левски преди мача? От вас разбирам. Това е част от глобалния проблем на Левски и левскарската общност. Имаме нужда от обединение, от това да създадем клуб с европейско лице. Доста далеч сме, за съжаление, от това нещо.

„С комуникация, с разговори и трябва да седнем на една маса и да разберем какво правим. Искаме клуб и обединена публика. Личностни конфликти, вражди – това трябва да бъде загърбено  в името на Левски. Дали парите за охрата, които клубът плаща, са в основата? От това, което видях като документи, не може да се каже, че това са средства, които могат да предизвикат такава пуническа война. За мен става дума за его.”

„Големите дългове на клуба не са от поведението на феновете. Да, те имат принос под формата на глоби, на санкции. Днес поведението на публиката беше безупречно на стадиона.”

„Нови футболисти? Възможно е, но не всяка цена. Трябва да се внимава много. Четири дни преди затварянето на трансферния прозорец да се бърза заради нови футболисти е пресилено. Ако намерим качествен футболист, ще го вземем, ако не, ще довършим сезона с тези играчи, които днес показаха, че имат мъжество в резерв.”

„Победата носи самочувствие и ще внесе някакво спокойствие. Само с една победа нищо няма да стане. Трябва да се работи и да покажем качество. Титлата в никакъв случай не е фикс идея. Тя е нещо естествено, което следва за всеки играч, който подпише с Левски. Първенството е такова и се развива по този начин, че предстои плейофна фаза. Няма поставена цел пред играчите да се борят за първото място. Дали имаме достатъчно качества да се борим с Лудогорец, времето ще покаже”, допълни Колев.