Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов не пожела да разкрие с какъв бюджет за нови попълнения ще оперира клуба през зимния трансферен прозорец. „Дясната ръка” на собственика Спас Русев заяви, че парите за селекция са клубна тайна, но са достатъчно предвид ограниченията и поставените цели.

В същото време Иванов демонстрира, че изобщо не е притеснен от изтичащите договори на основни играчи като Роман Прохазка и капитанът Божидар Митрев. Според него преговорите трябва да приключат успешно до края на зимната подготовка.

Шеф в Левски: Подкрепата към Михайлов не е сляпа

„Седмица преди заминаването за лагера в Малта първите две контроли бяха ясни като дати и противници. Останалите към момента още не са фиксирани, защото има възможност на място да се избират качествата на противниците като сила. Откъм имена на отбори не съм притеснен”, бе коментарът на Иванов по темата за лагера в Малта.

„При нас тепърва трансферният прозорец предстои да бъде отворен. Водят се достатъчен брой разговори с типа футболисти, които треньорът иска в отбора. Характерът на дейността е такъв – в някои страни прозорецът е отворен, при нас – не. Отнема време. Щеше да е най-добре преди началото на зимната подготовка всички нови да бъдат известни, но не сме само ние така. И други отбори имат подобни проблеми. Откази не бих казал, че сме получили, просто при дадени обстоятелства сделките не можеха да бъдат осъществени. Има ли Левски пари за зимна селекция? Да, но няма да уточнявам. Парите са достатъчни с оглед нашите цели. Нямаме амбициите на големите европейски отбори. Искрено се надявам, че при селекцията ще бъдат подбрани подходящите хора, оттам нататък сме дали индикации на спортно-техническото ръководство какви са ограниченията ни”, коментира шефът за предаването „Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

„Г-н Русев се интересува много живо какво се случва със селекцията. Той обаче е ограничен като мен и не може да помогне нещата да се случат по-бързо.”

„Изтичащите договори на Митрев и Прохазка? Разговорите и в момента текат с тях, до края на зимната подготовка нещата трябва да бъдат изчистени. Не мисля, че има вероятност да се раздели с някой от тях. Засега сме получавали официална оферта единствено за Жуниор Мапуку. Отхвърлихме я както заради финансовата страна, така и заради това, че той е важен играч за треньора и той не желае да се разделя с него.”

„Яя Меледже в Левски? Не, няма нищо вярно, че ще премине при нас. Доколкото знам, той е в България и нищо не се случва. Проявен е бил интерес от нас към него, водени са разговори, но дотам. Лек зимен застой.”

„Много неща от приходната част на отчетите ни са фиксирани като телевизионните права. Ние продължаваме да работим за привличането на нови източници за финансиране дейностите на клуба. Не мисля, че някога е било лесно, но смятаме, че вървим по правилния за Левски път. Вярвам, че инвестициите в нови играчи ще се отплатят и през пролетта тимът ще покаже по-добра игра.”

„Смятам, че добре се развиват Жорди Гомес и Габриел Обертан като футболисти на Левски. НА нас винаги ни се иска да бъде още и още. Надявам се с другите попълнения да постигнем целите си. Кои са те? Това е клубна тайна.”

„Димитър Пиргов и неговата ситуация остават непроменени. Все още е играч на Левски, затова тренира и се подготвя. Ако има добра оферта за него, сме склонни да я разгледаме. Няма да го пуснем без пари в никакъв случай.”

„Не очаквам проблеми с лицензирането за следващата година. Голяма част от условията са чисто технически. Още не сме приключили финансовата 2017-а. Моите очаквания са, че не би следвало да имаме проблеми.”

„Купата винаги е цел в началото на всеки шампионат. Левски никога не е бил в позиция при започване на сезона да каже, че не иска да спечели Купата.”

„Какво се е променило при г-н Русев, не мога да коментирам. Очевидно сме доста активни от лятото насам. Неговите очаквания към работата на клуба са да правим повече за по-кратко време.”

„Към момента дейността на стадион „Раковски” не е част от клуба Левски. Дали може да се върне? Г-н Ангелов е много добре запознат при какви условия може да се случи. Искаме децата да получат условия и внимание, които да подобават на клуб с нашето име. ”

„Мисля, че няма никакво развитие по съдебното дело, заведено от Станимир Стоилов. Той е човек, чиято критика е ценна, защото от него винаги има какво да се научи.”

„Клубът няма никаква полза от това да води постоянно разговори от типа този ли е правилният треньор. Ние сме застанали зад него, осигурили сме условия да се чувства комфортно и да върви спортно-техническата дейност. Ние сме застанали твърдо зад Делио Роси и се надяваме да вървим напред с него. Ние нямаме намерения да сменяме треньорите. Клубът би спечелил, ако има устойчивост и предвидимост в нещата, които се случват.”