Дербито от първия кръг Левски - Лудогорец официално бе отложено с решение на СТК.

Двата отбора трябваше да играят в първия кръг на Първа лига в неделя, 16 юли, но поради евроангажиментите на двата отбора и искането им за повече почивка, срещата беше отложена за 6 септември. Това се пада между седмия и осмия кръг на елитната ни дивизия в ден сряда, три дни след световната квалификация Холандия - България.

Левски и Лудогорец готови да отложат дербито

И Ботев пожела отлагане на първия си мач от Първа лига

Въпреки информациите, че и Ботев е поискал отлагането на своя двубой от първия кръг срещу Пирин, също по причина мача му от ЛЕ с Бейтар, такова не е направено.

От БФС поясниха за Gong.bg, че от Ботев не е постъпвала молба с искане срещата с Пирин да бъде отложена и затова не е предприето действие в тази посока.

Единствено по искане на телевизията в неделя мачът Ботев - Пирин е изтеглен за по-късен час и ще се играе от 20.30 ч., вместо от 18.45.

Мачът Черно море - Витоша пък бе насрочен за стадион "Калиакра" в Каварна, както е програма - в събота от 18.45 ч..

Решенията на СТК:

СТК констатира прекратяване на трудовите договори без предизвестие за неплатени месечни възнаграждения от ПФК на следните футболисти:

         -  Стивън Валентинов Петков с ПФК „Монтана 1921”– считано от 07.07.2017 

СТК констатира прекратяване на трудовите договори на следните футболисти:

         -  Стефано Красимиров Кунчев с ОФК „Локомотив” ГО – считано от 27.06.2017 

         -  Николай Веселинов Христов с ОФК „Локомотив” ГО – считано от 16.06.2017

         -  Юлис Дарил Обаме Ндонг с ОФК „Локомотив” ГО – считано от 10.07.2017

                   - По молба от ПФК „Левски“ за отлагане на срещата от I-ви кръг на Първа професионална лига между отборите на ПФК „Левски“ и ПФК „Лудогорец“ насрочена за 16.07/неделя/2017 г от 21.00 часа със съгласието на ПФК „Лудогорец“, Нова Броудкастинг груп и Футбол Про Медия, срещата се отлага и се насрочва на 06.09/сряда/2017 г от 20.00 часа, което е първата официална дата за отложени срещи от календара на БФС.

                   - Поради продължаващи ремонтни дейности на ст. Тича град Варна срещата от първи кръг на Първа лига между отборите на ПФК „Черно море“ Вн и ФК „Витоша“ Бистрица ще се проведе по програма на стадион Калиакра град Каварна.

                   - Предвид отлагане провеждането на срещата ПФК „Левски“ - ПФК „Лудогорец“, по искане на Нова Броудкастинг груп и Футбол Про Медия срещата от I-ви кръг на Първа професионална лига - ПФК „Ботев“ Пд – ПФК „Пирин“ ще се проведе по програма на 16.07/неделя/2017 г от 20.30 часа, вместо от 18.45 часа.