Голямото дерби между Левски и Лудогорец от първия кръг в Първа професионална лига по всяка вероятност ще бъде отложено за друга дата. Подобно желание са заявили и двата клуба предвид предстоящите им европейски ангажименти.

Играчи и фенове на Левски заедно отбелязаха продължаването в Лига Европа

По програма двубоят на стадион „Георги Аспарухов” бе предвиден да се изиграе от 21 часа на 16 юли (неделя). Този вариант очевидно не пасва по най-добрия начин в плановете и на двете страни. На 12 юли (сряда) Лудогорец играе своя първи мач от квалификациите за Шампионската лига, като гостува във Вилнюс срещу литовския Жалгирис. Ден по-късно „сините” пътуват до Хърватия, където трябва да се изправят срещу Хайдук Сплит във втория предварителен кръг на Лига Европа. Реваншите са съответно след седем дни – за Лудогорец на 19 юли, а в случая на столичани – 20 юли.

Новите екипи на Лудогорец - дело на култова фирма

Дарик радио и Gong.bg научиха от свои източници, че разговори между ръководствата на Левски и Лудогорец вече е имало. Настроенията и на двете страни клонят към отлагане на срещата от първенството.  Реално въпросът вече е поставен пред Спортно-техническата комисия към БФС и сега се очаква тя да се произнесе.

Репортаж от Левски - Сутиеска 0:0

Ако молбата на „сините” и „орлите” бъде удовлетворена, за тях новият шампионат в Първа лига ще започне със седмица закъснение. Във втория кръг Лудогорец гостува на ЦСКА (22 юли), докато Левски има мач срещу Локомотив Пловдив на „Лаута” (23 юли).

От  БФС потвърдиха пред Gong.bg, че са получили искане от Левски за отлагане на дербито с Лудогорец от първия кръг. Искането на „сините“ ще бъде разгледано във вторник от 10 ч. на заседание на СТК. За целта, освен от Лудогорец, съгласие трябва да има още от "Футбол Про Медия" и "Нова Броудкастинг груп".

Жалгирис загрява за Лудогорец с БАТЕ

БФС е предвидил резервни дати за отложени мачове. Първата възможност за пренасрочване на мача Левски – Лудогорец е 6 септември, между седмия и осмия кръг в Първа лига, три дни след квалификацията Холандия - България. Втората опция е 11 септември, между 11-ия и 12-ия кръг.

Има и трета опция – 15 ноември, но тя е неприложима в случая, тъй като е след изиграването на 15-ия кръг в елита.