Отборът на ЦСКА-София записа престижна победа в първата си проверка на испанска земя. „Червените” се наложиха с 2:1 над Локомотив Москва, въпреки че трябваше да обръщат резултата.

Всички голове в мача паднаха през втората част, а попаденията за тима на Стамен Белчев реализираха Руи Педро и Тонислав Йорданов. За руснаците точен бе Делвин Ндинга.

Мачът започна  с лек превес за тима на Локомотив Москва, чийто тим обаче не затрудни Китанов на вратата на ЦСКА. Първата добра атака в двубоя дойде в 12-ата минута, когато Майкон бе изведен добре в наказателното поле на „червените”, но капитанът Чорбаджийски действа със самочувствие и успя да блокира нападателя.

Само две минути по-късно руснаците имаха нов шанс, но този път Манолев бе на мястото си и предотврати опасността.

Постепенно „червените” изравниха играта и на свой ред започнаха да диктуват темпото на терена. Рубен Пинто имаше две великолепни прояви в рамките на две минути, но в двата случая бразилският страж на Локомотив показа класа и спаси.

Пет минути преди края на първата част Преслав Йорданов също имаше прекрасен шанс да открие резултата. След центриране на Арсенио Нунеш отляво, централният нападател на „червените” стреля с глава, но Гилерме спаси със сетни усилия.

През втората част българският тим показа още по-добра въпреки многото промени в двата тима. Първата възможност за гол бе на сметката на ЦСКА. Руи Педро имаше шанс да се разпише с глава, но стреля право в ръцете на вратаря.

Резултатът в мача бе открит само няколко секунди по-късно, а основна вина за първия гол в срещата имаше Георги Китанов. Българският страж се засуети в наказателното поле и на два пъти не успя да изчисти топката. В крайна сметка тя попадна в Ндинга, който премина покрай Китанов и с лекота реализира на празна врата.

Голът обаче не се отрази на играта на „червените”, дори напротив. Тимът на Стамен Белчев имаше нужда само от две минути, за да изравни.

Станислав Манолев проби добре отдясно и пусна топката към нахлулия в наказателното поле Руи Педро, който с удар без забавяне преодоля вратаря на Локомотив.

В 56-ата минута Йорданов пропусна отличен шанс да изведе своя тим напред, след като останал само срещу стража, стреля над вратата. 

Пет минути преди последния съдийски сигнал, ЦСКА нанесе своя решителен удар, а голът за успеха бе дело на младока Тонислав Йорданов.

Топката бе центрирана отдясно в наказателното поле към Румен Руменов, който стреля, ударът му бе блокиран. Коженото кълбо обаче попадна на крака на Йорданов, който с изключително труден и технитен удар по диагонала матира стража на Локомотив за крайното 2:1.

ЦСКА - ЛОКОМОТИВ МОСКВА 2:1

1' Начало на мача

5' В началните минути играта се води предимно в центъра на терена, като двата тима не са отправили нито един удар към една от двете врати.

Мачът се играе при доста силен вятър, който на моменти затруднява футболистите на терена.

12' Първа добра възможност за гол в мача, която е на сметката на Локомотив Москва. Майкон получи топката в наказателното поле на удобна позиция, но Чорбаджийски действа със самочувствие и успява да блокира нападателя на руснаците.

14' Нов шанс за Локо Москва! Миранчук пробива добре отдясно и пробва пас към Майкон, който обаче е пресечен от Манолев!

15' Неприятна новина за ЦСКА. Густаво Кулма получава травма и пада на терена. Футболистът на "червените" има нужда от лекарска помощ.

18' Хубав далечен удар на Рубен Пинто, Гилерме избива в корнер.

19' Нов далечен удар на Пинто, но вратарят на Локомотив Москва отново спасява.

21' Хубав шут на Арсенио, който обаче не поразява целта.

29' Галанин получава по дясното крило и пробва центриране, но твърде слабо и топката е избита. 

34' Груб фаул на Коломейцев срещу Никола Колев. Добра възможност за центриране в наказателното поле на Локомотив Москва. 

38' Ужасно влизане на Майкон в краката на Рафа Перес. Жълт картон за нападателя на руснаците.

40' Страхотен шанс за ЦСКА! Арсенио Нунеш центрира към Преслав Йорданов, който стреля с глава, но Гилерме спасява със сетни усилия.

45' Край на първата част.

46' Начало на втората част.

В игра за ЦСКА на почивката се появяват Десподов, Руи Педро, Виана, Симао, Дюлгеров.

50' Хубаво центриране на Манолев отдясно към Руи Педро, който стреля с глава, но право в ръцете на Гилерме.

51' ГОЛ ЗА ЛОКОМОТИВ! Груба грешка на Георги Китанов позволи на Ндинга да открие резултата. Вратарят на "червентие" се засуети и на два пъти не успя да изчисти топката, а Майкон и Миранчук не се възползваха. Притичалият обаче Ндинга овладя и на празна врата не сгреши.

53' ЦСКА ИЗРАВНЯВА срещу ЛОКО МОСКВА! Само две минути след гола на Локомотив българският тим изравнява. Манолев проби по дясното крило и пусна топката към Руи Педро, който с удар без забавяне прави резултата 1:1.

56' Чудесен шанс за ЦСКА! Преслав Йорданов получава в наказателното поле и стреля, но над вратата. 

65'  Възможност за Руи Педро, който обаче не се възползва от грешка в отбраната на Локомотив. Педро стреля над вратата. 

84' Хубаво центриране на Десподов отдясно, но защитник на Локомотив Москва успя да се намеси.

85' СТРАХОТЕН ГОЛ на Тонислав Йорданов! Удар на Руменов бе блокиран в наказателното поле, топката попадна в Йорданов, който с изключително техничен удар по диагонала даде преднина на "червените".

90' Край на мача

Съставите

ЦСКА: 12.Георги Китанов, 3.Антон Недялков, 4.Божидар Чорбаджийски, 5.Рафаел Перес, 11.Станислав Манолев, 6.Рубен Пинто, 20.Петрус Бумал, 22.Никола Колев, 10.Арсенио Нунеш, 26.Густаво Кулма, 9.Преслав Йорданов

Локомотив Москва: Гилерме, В.Денисов, Михалик, Лапшов, Игнатев, Касаев, И. Денисов, Иван Галанин, Коломейцев, Ал.Миранчук, Майкон

Още по темата:

Трима пропускат първата контрола на ЦСКА

ЦСКА се подсилва с Николай Бодуров

Промяна в първата контрола на "червените"

Сняг застигна ЦСКА и в Испания