Спортният директор на Септември Кристиян Добрев изригна срещу шефа на съдиите Петър Петров, който обяви, че дузпата за Лудогорец срещу столичния клуб през уикенда, е била 100-процентова. 

Още на терена "септемврийци" дълго оспорваха решението, но реферът Волен Чинков не го промени. Впоследствие Петров обяви, че дузпата е чиста, а на такова мнение бил и наблюдателят на съдиите ни от УЕФА Марк Бата. Босът на арбитрите добави, че ще накаже Чинков, защото не е наредил дузпата да се бие отново за навлизане на играч на Лудогорец преди изпълнението ѝ. 

Това отприщи гневната реакция на Добрев, който се включи в предаването "Дарик Кафе" и обяви шефа на съдиите за наглец. Той обяви, че е искал единствено извинение за, по думите му, грешното отсъждане, но вместо това Петров е защитил подопечния си. Ето и пълното изказване на Кристиян Добрев в ефира на "Дарик радио":

"Искам да почна от там, че очакванията на цялата футболна общественост бяха, че Лудогорец ще ни победи лесно, защото имат големи амбиции за шампион. Нашите амбиции са съвсем различни, ние искаме да развиваме млади български момчета. Но по този начин няма как да стане. Знам, че хората нямат никаква вина." 

"Но това, което прочетох днес от шефа на съдиите Петър Петров, е нагло поведение. Да твърди, че има нарушение, а съдията е щял да бъде наказан за нарушението, а че не бил пребил дузпата... По-нагло поведение от това няма." 

"Искам да му задам няколко въпроса индиректно. Защо се явява адвокат на силните на деня? Мога да върна случая със същия този съдия Чинков, който е служител във фирмата на член на изпълкома, той неговия гръб ли пази?" 

"Защо се крие зад Марк Бата? Какво иска да каже с това: "Марк Бата гледа ситуацията и има дузпа"? Марк Бата последна инстанция във футбола ли е? Те разбират футбола по този начин, а ние останалите хора, които сме играли толкова време нищо не разбираме, така ли? Значи, ако това е дузпа, оттук-нататък спирам да  говоря за футбол." 

"Този нагъл човек Петров, той е висша форма наглец, който при същия този съдия, свирил дузпа за Ботев срещу ЦСКА, на следващия ден свика пресконференция и се извинява на ЦСКА! Защо? Слага се на господин Ганчев ли? Защо сега не каза, че съдията е сбъркал, ще го накаже, защото е допуснал грешка. Грешките са най-нормалното нещо." 

"Ние имаме съвсем различни амбиции от тези на Лудогорец, въобще не гледаме отборите в челото. Ние искаме само да налагаме млади момчета, да се спасим и да играем футбол. Но не може един такъв човек да идва и да обяснява, че това е дузпа и да казва, че ще накаже съдията за навлизане на играчи. Ами по-нагло поведение от това..."

"Той да ми защитава като Матросов на амбразурата Чинков, Фурнаджиев и тем подобни... Ти като не можеш да си контролираш подопечните, нямаш работа там. По-добре си събирай багажа и си заминавай!"

"Аз не мога да разбера защо търси под вола теле? Най-нормалното нещо е да излезе и да каже, че съдията е сбъркал и ще го накаже. Но това ще му стане вече второ наказание. Там всичко е навързано. Там нещата са толкова дълбоки." 

"Чинков е кандидат за международен съдия. Как този международен съдия прави очевадна грешка на ЦСКА - Ботев и свири несъществуваща дузпа, тук също свири несъществуваща дузпа. И ако го накажат два пъти за едно и също нещо, значи ти не ставаш за съдия в крайна сметка. Защо трябва да го бутат? Защото е служител на фирмата на члена на изпълкома." 

"Какво щеше да стане, ако ние бяхме завършили 0:0 с Лудогорец? Нещо лошо ли щеше да стане? За мен Лудогорец ще стане шампион, защото има най-добрите футболисти! Ще имат директни мачове с ЦСКА, най-нормалното нещо е да победят. Като са по-добри, да станат шампиони, но защо по този начин? Режем крилата на младите момчета! Защо?"

"Защо трябва да им покажем пошлата страна на футбола? Защо трябва да им показваме, че каквото и да направиш, ще си от губещата страна? Така ли им даваме стимул, така ли ги развиваме? Покажи им, че всеки труд се възнаграждава, не свири такава дузпа!" 

"Защото ако това е дузпа, то през целия мач има 10 ситуации, в които се катерят по гърба на нашия нападател Будинов и той не дава фаул, значи такъв му е критерият. Ако беше дал фаулове за 10-те катерения по гърба на Будинов, щяхме да си замълчим, защото щяхме да сме наясно, че такъв му е критерият и така е отсъдил."

"Петър Петров твърди, че нашият защитник е избутал Марселиньо с ръка. Всеки, който е гледал ситуацията знае, че това не е така, а Марселиньо дори леко подлага с кръста си на нашето момче. И той затова го повдига и най-нормалното нещо е нашият играч да падне върху него. При това, след като вече е играл с топката, изчистил я е по най-кристално чистия начин." 

"А тук какво се получава? Джъмпинг, мъмпинг... Крият се зад гърба на Петров и на Марк Бата! Какъв е тоя Марк Бата? Човекът, който щял да оправи съдийството? Предлагам на него и на Петров всички отбори да се обединят и да им купят по едни очила, защото те на бялото казват, че е черно." 

"Мога да върна срещу нас такива отсъждания на мача ни с Левски за две кристални дузпи. Те ми обясняват, че дузпа нямало, защото ударът бил отблизо и нямало умисъл. Значи дузпа трябва да се отсъди по техните приказки само при удар отдалеч и слаб. Тук някакъв нов термин "джъмпинг" ми вкарват." 

"Не е проблем да загубим всички мачове и да изпаднем. Но не може по този начин да се ограби трудът на футболисти, треньори и служители. Ние се чувстваме ограбени и излиза един нагъл човек и твърди, че това е дузпа. Извинявайте много, но не ядем доматите с колците." 

"Няма контакт между ръцете на нашия защитник и Марселиньо. Момчето чисти топката с глава, задържа се във въздуха. Няма как да падне другаде, освен върху играча на съперника, който пък се навежда, измества му центъра на тежестта и той пада върху него. Няма какво да го коментираме това. Дразни ме поведението и навеждането на г-н Петров."

"Очевадно е, има допълнителни съдии и пак няма никаква реакция. Това е тенденция за мен! Но пак съм склонен да ги оправдая, последна минута е, има напрежение, но не можеш ти след един ден да говориш. Ако обърнахте внимание, никой от нашия клуб атакува съдиите, не каза нищо срещу тях. И идва и говори, ама ние не сме хванати от гората и да ни правят на мечки в цирка. Всеки човек има достойнство и е нормално като се чувстваме ощетени, да ни поднесат извинения." 

"Защото, какво, ние малък клуб ли сме Септември? Връщам лентата на мача ЦСКА - Ботев и как свика пресконференция да се извини на господин Ганчев. Да се наведем на силните ли? А малките можем да им режем главите! Като не можеш да контролираш съдиите, нямаш място!"

"Как този съдия при такива очевадни грешки го лансират за международен съдия? Как го лансират този и вадят друг? Можеше поне едни нормални извинения за ощетения клуб да има. Той знае ли как се дават пари във футбола? Знае ли, че г-н Чандъров си вади парите от джоба, за да може хрантутник като този да ти обяснява, че слънцето е черно, а не жълто." 

"Трябва да имаш малко достойнство и човек като сбърка, да си признае и да се извини. Тогава всеки ще прости! Аз съм далеч от мисълта, че има безгрешни хора и съдиите ни ощетяват нарочно. Но след като си сбъркал, излез, кажи че е сбъркал този човек и ще бъде наказан. Не си смучи от пръстите." 

"И той си измисли, че щял да го накаже не заради отсъждането на дузпата, а заради навлизането на играчите в наказателното поле и не пребил дузпата. А наказание нямаше как да не му наложат, защото цяла България видя. Това вече е наглост, а ние не сме баламурници и да се отнасят така към нас" заяви Добрев.