Шефът на Съдийската комисия Петър Петров зае категорична позиция, че дузпата в полза на Лудогорец в двубоя със Септември е била чиста. Тя беше отсъдена в 93-та минута при резултат 0:0. 

Бяс към рефера след края на Лудогорец - Септември

Играчите на столичния тим награбиха рефера Волен Чинков и бурно протестираха срещу решението им. Но според Петров, арбитърът е постъпил правилно в ситуацията. На такова мнение е и наблюдателят на Съдийската комисия от УЕФА Марк Бата. 

Дончо Донев: Дузпа за Лудогорец нямаше

Въпреки всичко, Чинков ще отнесе наказание, свързано с дузпата на мача в Разград. Но то ще е за факта, че не е посочил дузпата да се пребие, тъй като е имало навлизане на играчи в наказателното поле по време на изпълнението ѝ. 

Дузпа носи три точки на Лудогорец, имаше ли я?

"Гледах внимателно положението, гледа го и Марк Бата. Всички специалисти са на мнение, че решението на арбитъра е правилно и нарушение трябва да се отсъди. На футболен език това, което направи играчът на Септември, се нарича "джъмп" - скачане отгоре върху съперника."

Спорна дузпа даде три точки на Лудогорец

"Не знам защо някои хора си мислят, че в наказателното поле критериите за нарушение са различни от тези в другите части на терена. Убийство ли трябва да стане, за да се даде дузпа? Ако този фаул беше в центъра, никой нямаше да му обърне внимание", заяви Петров пред "Меридиан Мач" и разкри какво е провинението на Чинков в ситуацията. 

"Съдията ще седне на пейката за известно време заради лош мениджмънт при изпълнение на дузпата. Тя трябваше да се бие повторно, защото Терзиев от Лудогорец беше влязъл в наказателното поле далеч преди изпълнението ѝ", заяви още Петров.