Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев призна, че не е имал кой знае какви очаквания към жребия за сезон 2018/2019 в Първа лига. Шефът на разградчани заяви, че така или иначе в хода на кампанията ще трябва да се играе срещу всички 13 опоненти. Петричев все пак видя една подчертано позитивна черта относно откриващия двубой срещу Етър Велико Търново.

„Жребий като жребий. Първенството е достатъчно дълго, трябва да се играе с всички противници. Не сме имали особени предпочитания, затова нямам коментар по случая. Стартираме срещу добър отбор като Етър. Може би е добре, че първият ни мач е домакинство. Предвид европейските ни ангажименти по същото време, това значи едно пътуване по-малко и може да се окаже полезно за отбора”, каза Петричев.

„Не съм правилният човек, който да говори върху какво трябва да се надгради. Имаме спортен директор в лицето на Методи Томанов, неговото мнение е по-меродавно. Не само в спортно-технически план, изискването на нашите собственици е винаги да се надгражда. Не можем да си позволим застой, той води до отпускане. Ако искаме да играем футбол като в големите първенства, трябва да се развиваме.”

„Изключително приятелски чувства има между мен и Димитър Димитров. Вчера дори се видяхме и имаше вариант да обядваме, но пропадна. Съвсем нормални са ни отношенията. Вероятно у него има елемент на огорчение, разбираемо е. Ние свикнахме с него и екипа му, с маниера им на работа. Лудогорец обаче трябва да върви и да се развива.”

„Да, ще има нов човек в щаба на Аутуори. Въпрос на часове е това да се случи. При всички положения сме наясно, че има нужда от един българин в щаба.”

„Още не приемам честитки за продажбата на Пластун, докато не премине цялата процедура. Реализирането на трансфер си има определени стъпки. Когато има нещо категорично официално, ще го научите от Лудогорец. Аз лично бих се радвал това изключително добро момче, което помогна много на клуба, да продължи кариерата си нагоре. Ако сделката се случи, тя ще е поредната силна за Лудогорец.”

„Така е с добрите футболисти. Когато си голмайстор на първенството, когато правиш такъв сезон, нормално е да има интерес към теб. Шумът около Клаудиу Кешеру винаги е бил силен. Аз съм сигурен, че каквато и крачка да предприемем, ще е за доброто на двете страни. Той е достатъчно привързан към клуба. Той има собствен дом в Разград, това ви подсказва колко е привързан към Лудогорец.”

„Желаем на Яцек Горалски силно представяне на Мондиала. Нека да е здрав преди всичко. Мечта на всеки играч е да играе на Световно първенство, радвам се, че неговата се сбъдна. После го очакваме в отбора.”

„Търсим ли нов централен бранител? Ние имаме петима централни защитници, ако броим и Пластун. Не това е най-належащото в момента. Имаме страхотни бранители като Форстър и Георги Терзиев. Нямаме особени притеснения в тази насока”, отчете Петричев.