Наставникът на Левски Славиша Стоянович изглежда все по-близо до селекционерския пост на Латвия. Президентът на местния футболен съюз Каспарс Горкшс направи завоалирано изказване, от което се разбра, че едва ли не словенецът вече се е разбрал да подпише договор, само пречи настоящият му такъв със "сините". 

Той сподели, че новият селекционер е изключително познато име в страната. Стоянович е бил начело на местния ФК Рига и влиза в това описание. Освен това имал действащ ангажимент, от който трябвало да се освободи, за да поеме поста, какъвто е случаят със специалиста. 

Единственото друго спрягано име за поста е това на Виктор Скрипник, който в момента води ФК Рига. Но Горкшс директно обяви, че не става въпрос за него, кеото на практика оставя действащия наставник на Левски като фаворит. 

"Не мога да реша този проблем в днешния ден, както ми се иска. Въпреки че имаме конкретен кандидат, не мога да разкрия нищо за името му, защото все още има действащ договор с клуба си. Все още не е разтрогнал, затова ще трябва да изчакаме няколко дни, преди да се случи и това."

"Питате ме дали се касае за Виктор Скрипник. Не мога да ви кажа какво е бъдещето му, той си има договор с клуба си. Колкото за нашия кандидат, мога да ви кажа, че сме се разбрали по всички детайли с него и ни пречи единствено досегашната му работа."

"Определено няма да ви кажа името му или първата буква от фамилията му. Няма да ви кажа и в коя държава работи, както и първата буква от името на тази страна. Няма да ви кажа колко букви има във фамилията му. Затова ви оставям да живеете с малка интрига, скоро ще разберете името му."

"Единственото, което мога да ви обявя е, че водим преговори директно с него, но и клубът му вече би трябвало да е наясно, че той иска да дойде при нас. Какво ще се случи, ще разберем съвсем скоро", заяви на пресконференция шефът на латвийския футбол.