Ръководството на Левски е поставило цена от поне 500 хиляди евро на своя голаджия Станислав Костов. Според вестник „Меридиан мач” в офисите на „Герена” вече има няколко оферти за 27-годишния нападател.

Есенният дял от сезон 2018/2019 беше изключително силен за бившия кадър на Пирин Благоевград, ЦСКА, Берое и Ботев Пловдив. В 20 срещи Костов реализира 16 попадения, благодарение на които дели първото място при реализаторите с Клаудиу Кешеру от Лудогорец.

Според „Меридиан мач” яркото представяне на Костов може много лесно да му осигури и първи трансфер зад граница. Макар в момента благоевградчанинът да изглежда без алтернатива на „Герена”, все пак продажба не е изключена. Една крупна оферта за Костов на практика може да осигури привличането на 1-2 класни попълнения, с които да се вдигне нивото на отбора.

През лятото на 2017 година Левски действа по сходен начин на трансферния пазар. Тогава клубът прибра добри суми за футболисти като Мехди Бурабия и Божидар Краев. Разделите с тях отвориха възможността на „Герена” да акостират чужденци като Габриел Обертан, Жорди Гомес и Холмар Ейолофсон.