Селекционерът на Казахстан Станимир Стоилов няма да сменя местоработата си. Това категорично становище заеха от местната футболна федерация, отговаряйки по този начин на слуховете, които го свързваха с напускане. 

В български медии се появиха информации тази сутрин, че едва ли не специалистът със сигурност се завръщал начело на Левски от 2019 г. Но от настоящия работодател на най-успешния български треньор зад граница в момента са категорични, че такова нещо няма как да се случи. 

"Никой и от никъде не се е свързвал с нас за бъдещето на Станимир Стоилов. Той ще продължи да води националния отбор на Казахстан и това е повече от сигурно. Договорът му е за още над една година, ако бъде прекратен има солидни неустойки", сподели висш ръководител на федерацията пред изданието "Вести". 

Българският треньор пое националния отбор на бившата съветска република в началото на тази година след повече от успешния си престой начело на местния Астана, с който се превърнав  най-успешния треньор въобще в цялата история на Казахстан. Той има ангажимент с казахите до края на квалификациите за Евро 2020.