ЦСКА вече на практика може да се похвали с още едно ново попълнение. Спряганият за сигурен на "Армията" в последните дни бразилски ляв бек Жеферсон е броен за играч на "червените" от медиите в родината му.

Те твърдят, че сделката ще стане официална в близките дни. Футболистът беше собственост на Интернасионал, но изкара последния сезон в Баиа, борейки се до последния момент за оцеляване. 

Жеферсон обаче е направен на пух и прах от авторитетното бразилско издание "Futebol Interior". Там се скъсват да критикуват играча, който има една повиквателна за бразилския национален отбор през 2015 г. 

"Един от най-хазартните ходове на Интернасионал по утвърждаване на продукт на академията не се отплати и Жеферсон е играч на ЦСКА в България. Той беше толкова невзрачен за отбора си, че беше пратен под наем в Баиа през 2017 г., където до последно се бореше за оцеляването си."

"През целия сезон беше скъсван от критики и логично не преподписа с Баиа и беше върнат на Интернасионал. Но там категорично нямаше място и беше продаден в България. В това място ще бъде с други двама бразилци - Енрике Рафаел и Фернандо Каранга."

"Жеферсон влезе в новинарските заглавия през 2015 г., когато беше извикан на мястото на контузилия се капитан Марсело в националния отбор. Но той беше толкова трагичен, че в крайна сметка си навлече сам повече гняв от феновете, отколкото самият Дунга, защото въобще го е повикал", не пести критики Futebol Interior.