Румънският халф Нелуц Рошу дойде с големи очаквания в Левски миналото лято. Първоначално той беше титуляр при Николай Митов, но впоследствие се контузи и при наследника му Делио Роси имаше твърде епизодични изяви. 

В крайна сметка се стигна до раздяла между двете страни, а неофициалната информация е, че до нея се е стигнало след конфликт с италианеца. Сега халфът носи екипа на Астра в родината си и обяви, че е щастлив от тази развръзка - да си тръгне от "Герена" и да се върне у дома. 

"Имах нещастен опит в България. Не знам какво точно се случи в Левски с мен. Имаше по едно време смяна на треньора и аз не бях много наясно какво иска заместникът му. Но това вече не е от значение. Вече съм в Астра и не ми се говори повече за Левски."

"Имах няколко оферти от Румъния, но избрах тази и сега съм в Гюргево. Можех да отида и в Динамо Букурещ. От Левски ме попитаха дали искам да играя там, аз казах "да", просто защото исках да се махна от там. Не знам какво се случи, но се радвам, че се получи така и сега съм в Астра. И ще накарам Динамо да ги е яд, че не съм при тях", сподели Рошу пред медиите в родината си.