Бившият футболист на Левски Нелуц Рошу изказа доста интересно мнение за доскорошния треньор на "сините" Делио Роси. Според Рошу, с италианеца Левски на практика е бил без треньор, тъй като методите на Роси са стари и никой не е харесвал треньора.

Рошу бе един от най-недолюбваните от италианеца, който не му даде много шансове за изява и в крайна сметка логично румънецът напусна.

От началото на новия сезон той отново е в родината си като играе за Астра Гюргево, а пред sport.ro разказа за случилото се в Левски.

Рошу категорично отрече слуховете да е изгонен от Левски заради имитиране на Роси. "Глупости, няма нищо вярно в това. Истината е, че той не харесваше моя стил, не оценяваше моите качества. Ако ме беше хванал да го имитирам, щеше да ме глоби 15 хиляди евро и да млъкна."

"Привлече ме Николай Митов, който бе сменен след 5 кръга и дойде Делио Роси. Имахме добър отбор в Левски, но нямахме треньор. Това е истината! Делио Роси има добра автобиография, защото е бил треньор на Лацио, Сампдория, Дженоа, много италиански отбори, но бе слаб! Той не знаеше нищо, бе старомоден, не правеше правилните тренировки. Никой не го харесваше."

"Имахме играчи с кариера в Англия, играчи, които бяха на Световното първенство. Българското първенство е по-слабо от румънското, но е трудно да се противопоставиш на Лудогорец. Лудогорец е на много по-високо ниво от останалите отбори", завърши Рошу.

Нелуц Рошу с коментар след договора с Левски

източник: Нова Броудкастинг Груп