Съдът остави в ареста 25-годишния Йордан Исаев, който хвърли бомбичка по време на вечното дерби между Левски и ЦСКА и рани двама служители на реда. Мотивите на съда са, че е извършил престъпление с висока обществена опасност, бил е маскиран и може да извърши друго подобно престъпление, информира NOVA.

Пред журналисти Исаев отрече да е направил сам бомбичката и отново се извини на пострадалата полицайка.  

Още не е ясно обаче как 25-годишният мъж се е сдобил със самоделното устройство. Пред полицаите той каза, че му е дадено от непознат за него човек. 

Веднага след инцидента бяха задържани 40 души. Обвиняемият не беше сред тях. До него от полицията стигнаха, след като видяха записите от видеокамерите на стадиона и разпитаха свидетели.

След като 25-годишният мъж се предаде и призна вината си, бяха разитани и близките му. За задържания се знае, че по време на мача е бил с маска.

След инцидента полицията се закани да вземе мерки. На Националния стадион бяха монтирани нови камери. С тях разпознаването на лицата става по-лесно. Камерите снимат във висока резолюция и така на практика всяко лице, което е на футболен мач, е разпознаваемо. Ако отново се стигне до подобни инциденти, кадрите ще улеснят и разследващите. 

Слагането на новите видеокамери е само първата мярка за затягане на контрола. До края на август входовете на стадиона ще бъдат оборудвани и с турникети с видеокамери. Така всеки, който влезе, ще бъде заснет. Обмисля се и въвеждането на поименни билети.