Бившият председател на Националния фенклуб на Левски Златин Тепсиев бе гост в студиото на "Домът на футбола" по DIEMA SPORT. Тепсиев говори по темата с фенклубовете и случилия се преди дни инцидент с полицай на двубой Левски - ЦСКА.

"В момента работя в областта на маркетинга, както винаги. Естествено, че следя всичко. Непрекъснато се интересувам и информирам. Честно казано винаги са се случвали такива неща. През последните години има голям успех и подобна действителна случка потвърждава това, че е изключение. Разбира се още много неща трябва да се направят. Такива случай са малко. Говорим, когато има наранен човек. Смятам, че има добра връзка между стюарди, полиция. Нещата са добри, но трябват още значителни мерки, за да се избегне това, което се случи", сподели Златин Тепсиев.

"При всеки такъв случай трябва да се вземат навремеменни мерки. Макар и със закъснение ни поканиха в обсъждането на закона. Но той бе направен без предварително обсъждане, от политици, които не са запознати с реалната обстановка. Малко беше изкуствено направен. Не казвам, че е лош, просто имаше моменти, които не отчитат реалността", каза още Тепсиев и добави:

"Законът направи т.нар. единен регистър. Трябва да се наблегне на контрола, пряката връзка с полицията и личната отговорност. В края на краищата отговорността е лична и индивидуална. Не може да се припише на целия клуб и цялата публика. Правилата са ясни, но контрол върху всеки един човек трудно може да се осъществи."

За хвърлилия бомбата, която наради полицай Гергана Зашева, фен Златин Тепсиев коментира: "Не е имал намерение да удря човек, убеден съм в това. Но е факт, че е хвърлена бомбата по друга трибуна. Този акт не само е за осъждане, но е абсолютно безрасъдство. Призовавам всеки един да се замисли какво може да причини. Ние всички сме българи, независимо от пристрастията си. Намирани са бомбички заровени, в панталони, чорапи. Но полицаите много добре знаят как да претърсват хората. Това е пропуск. Възможно е да са пропуснали. В някои случаи има престараване, а в други - небрежност."