Полузащитникът на ЦСКА Рубен Пинто е претърпял травма и трябваше да бъде приет в болница. Новината "червените" оповестиха на официалния сайт, като обясниха, че португалският футболист на този етап отпада за предстоящия подготвителен лагер в Испания.

Христо Янев и Владо Манчев отново на работа в ЦСКА

От съобщението става ясно, че ибериецът, който ще навърши 26 години през април, е пострадал при вчерашната победа над Вихрен (2:0) в първата зимна проверка за "червените". "Португалецът получи удар в ребрата по време на контролата с Вихрен и беше заменен принудитетлно. Оказа се, че от удара е засегнат единият му бъбрек, което налага лекарска намеса", уточниха от ЦСКА.

ЦСКА се справи с Вихрен при старта на контролите

Белчев: Не съм доволен от никого

Пинто ще остане в клиниката под лекарско наблюдение няколко дни, след което ще започне леки тренировки.

Подготовката в Испания ще пропусне и пристигналият преди няколко дни португалец Андре Монтейро - Укра, който още не е подписал с "червените". 29-годишният играч ще пътува за Германия, където ще продължи възстановяването си от контузия. Това ще се случи в рехабилитационен център, който се грижи за здравето на играчите в добре известния у нас Щутгарт. Освен специалните процедури, на които Укра ще бъде подложен, той ще набляга и на двуразови тренировки.

През изминалия сезон в същия рехабилитационен център, който е едно от най-престижните лечебни заведения за спортна медицина в Германия, се възстановяваха Кристиян Малинов и Пламен Гълъбов.