Старши треньорът на Дунав Русе Малин Орачев логично не е доволен от загубата с 0:1 от Пирин Благоевград в мача от 24-ия кръг на Първа лига.

"Орлетата" отново клъвнаха у дома, но платиха висока цена

Наставникът на русенци заяви, че липсва самочувствие у тима при гостуванията.

„Започнахме добре мача. Влязохме добре в него. Направихме една поредица от глупави фаулове. Те създадоха напрежение пред нашата врата. След това имаше и три, четири поредни корнера и точно тогава се получи срив в играта ни”, коментира Орачев.

„Пирин бе по-настойчивия отбор през първото полувреме, но пък мисля, че нямаха чисти положения. Мисля, че второто полувреме беше равностойно. Имахме удари, но не успяхме да отбележим. Като цяло не съм доволен от представянето ни”, допълни той.

Кирилов: Важна победа срещу пряк съперник

„Не съм доволен, че не владеем достатъчно топката. Бяхме прибързани, нямахме самочувствие да разиграваме и да си организираме постепенни атаки. Имаше умора в хората, които бяха в центъра на терена. Бяха по-бавни, по-мудни, бавно мислеха, трудно взимаха решения. Може би това повлия на нашата игра. Опитахме се да увеличим ударната мощ. Имаше няколко удара към вратата на съперника, но те бяха слаби и не затрудниха вратаря им”, заяви още наставникът на русенци.

„Всеки един мач за нас е финал. Напрежението върху нас е огромно, защото за нас точките са много важни. Днешния мач не искахме да го губим, но вече всичко е минало. Настройваме се за следващия мач, най-вече психически”, каза той.

„В Русе играем много по-спокойно, с голямо самочувствие, но при гостуванията това не го виждам. Точно това трябва да променим”, завърши той.