Звездата на Дунав Русе Антон Огнянов смята, че тимът съвсем заслужено е спечелил с 2:0 гостуването си срещу Славия от 13-ия кръг на Първа професионална лига. Крилото на „драконите“ заяви, че прекъсването на серията от 6 поредни мача без успех в първенството е било важно, за да осигури малко спокойствие.

„Радвам се, че победихме отбора на Славия, един стойностен тим. Тази победа ще ни донесе мъничко спокойствие след неубедителните резултати. С тази цел и дойдохме в София“, каза Огнянов.

„Ние изпуснахме доста повече положения, отколкото те. Това че накрая направиха домакински натиск и държаха повече, не значи, че са играли по-добре.“

Огнянов също така коментира и днешният жребий за Купата на страната, който отреди на Дунав да срещне Верея в 1/4-финалите.

„За Купата ще се стремим да продължим. Ще излезем добре и ще играем за победа, както всеки друг път. Купата не ни е приоритет, но апетитът идва с яденето. Ако отстраним Верея, ще играем полуфинал, така че защо не?“

„Естествено, че ни липсва да играем в Русе. Липсва ни публиката, атмосферата. Дано през пролетта да се върнем у дома“, завърши Огнянов.