Етър привлече официално германския вратар Денис Григич. Футболистът изкара цялата подготовка с тима в Анталия, като бе на проби, и взе участие в почти всички контроли на тима. Григич е бил одобрен от треньорския екип и вече парафира договор с великотърновския клуб. Контрактът му е за срок от една година. Освен него Етър разполага с още двама вратари – Христо Иванов и Цветомир Цанков. Цанков пропусна лагера в Анталия, но от днес се присъедини към тренировките на тима и вече тренира пълноценно.

Балъков за Олимпия: Мач, от който ще имаме полза

Денис Григич е 26-годишен, роден е на 19 септември 1991 година. Висок е 198 см, германец от хърватски произход. Пазил е за германските „Рьотлинген“, „Фрикенхаузен“ и др. Той е шестото ново попълнение в тима, а шестима са  напусналите през зимата футболисти.

Изцяло сформиран е вече и щабът на отбора. Дългогодишният спортен деятел Петър Михнев стана администратор на отбора, в медицинския щаб влизат д-р Райко Проданов, рехабилитаторът Петър Лозанов и още един масажист – Дарин Христов, както и досегашният масажист Петър Петков.

Обновеният отбор на„Етър – футболисти, треньорски и спортно-технически екип, ще бъдат официално представени в събота, когато от 13 часа „болярите“ ще изиграят последната си проверка от подготовката срещу Литекс. Представянето на тима ще започне четвърт час преди началото на двубоя.

Етър отстъпи на Олимпия Любляна в последна проверка

Етър призова великотърновската спортна общественост да подкрепи отбора в битките му в Първа лига, като продължи да бъде още по-масово и активно 12-ият играч на тима. Билбордове с треньорския щаб и част от играчите са поставени вече на четири места във Велико Търново.

„Един за всички, всички за „Етър“! Бъдете нашият 12-и играч!“ е слоганът на плакатите.

„Искаме и се надяваме на едно – пълен стадион. Ще бъдем щастливи, ако още на първия мач срещу Септември великотърновската публика напълни стадион „Ивайло“, коментира главният мениджър Красимир Балъков.